Legea defăimării a lui Dragnea, legea pumnului în gură

Legea defăimării avansată de Liviu Dragnea a ajuns la finalul traseului legislativ.
Mâine ar urma să se dea votul final în Camera Deptatilor, cameră decizională.
Comisia Juridică şi Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor au dat raport favorabil legii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind defăimarea socială, şi a mărit amenzile de la 60.000 lei la 100.000 lei.
Legea se va aplica tuturor cetăţenilor care se exprimă în mod public, inclusiv pe reţelele de socializare.
Definiţia „defăimării sociale” (Art. 1. – d) Defăimare socială – fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un anumit grup social.
Să luăm afirmaţia: „Dragnea este condamnat penal pentru fraude la referendum”. Liviu Dragnea o poate considera defăimare, pentru că nu există, încă, o condamnare definitivă, iar cine va  face această afirmaţie riscă să plătească 100.000 de lei, pentru că Dragnea aparţine „grupului social” care a gestionat organizarea referendumului, grup social ce poate fi cu dibăcie avocățească încadrat in lege.
Un alt exemplu. În parlament există mulţi senatori şi deputaţi cu probleme penale. Persoanele care fac parte din grupul penalilor parlamentari se pot adresa CNCD (Consiliul Naţional pentru Dezbaterea Discriminării), pentru a cere amendarea celor care îi menţionează şi care îi pun în inferioritate pe membri ai acestui unui grup social.
Exemplele se pot multiplica oricât şi demonstrează cât de permisive sunt prevederile legii care pot fi deturnate în orice sens doresc cei care o aplică.
Dacă la conducerea CNCD sunt plantate persoane de tipul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sau Laura Georgescu de la CNA, (Consiliul Naţional al Audiovizualului), atunci este clar că legea va fi aplicată în favoarea celor care-i numesc pe şefii de la CNCD.
Legea defăimării a lui Dragnea are menirea de a băga pumnul în gura presei independente şi cetăţenilor care doresc să se exprime liber, inclusiv în spaţiul virtual.