Theodor Paleologu și-a depus candidatura pentru Cotroceni

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidentiale din noiembrie, si-a depus candidatura, joi, la Biroul Electoral Central.

Theodor Paleologu le-a multumit celor 360.000 de oameni care au semnat pentru candidatura lui, precizand ca increderea lor reprezinta o „enorma” responsabilitate.

„Pentru mine este o enorma responsabilitate increderea acestor sute de mii de romani, pe care ii voi reprezenta in aceasta lupta electorala. Sunt 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989 si cred ca Romania are nevoie, la Presedintia sa, de un tanar care a participat la evenimentele din 1989 si de un om care s-a format in libertate”, a subliniat el.

,,Sunt un diplomat, în primul rând, și cred că președintele României nu e atât un politician, cât un diplomat. Un diplomat în afară și în interior „

Întrebat dacă îi va cere expertiza lui Traian Băsescu în această „bătălie politică”, având în vedere că fostul președinte se bucură de un nivel semnificativ de popularitate, Theodor Paleologu a răspuns: „Vă dați seama că ar fi stupid să nu întreb pe cineva care știe atât de bine politică internațională atunci când am o nelămurire. Eu sunt un om care întreabă întotdeauna. Întreb pe toată lumea. Îl voi întreba pe Traian Băsescu, când cred că știe ceva, îl voi întreba pe Andrei Pleșu, voi întreba pe Horia Patapievici, voi întreba o serie întreagă de oameni.

(…) Sunt un om care întreabă întotdeauna. Cer sfaturi de la cei care au ceva de spus, o expertiză de oferit într-un domeniu sau altul. Cred că un bun conducător este, în primul rând, un om care ascultă pe alții și care știe să ceară sfaturi”.