Eugen Tomac (PMP): România este singura țară care încă trăiește așa cum au decis Stalin și Hitler. Este crucial să avem curajul de a face totul pentru a elimina consecințele acordului

Eugen Tomac, președintele PMP, a subliniat că România „este singura țară care încă trăiește așa cum au decis Stalin și Hitler”, în contextul în care Parlamentul European a adoptat o Rezoluție prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov.

„Ieri, Parlamentul European a adoptat o Rezoluție prin care condamnă în cei mai duri termeni actele de agresiune, crimele împotriva umanității și violarea drepturilor omului comise de regimurile totalitare nazist și comunist, subliniind faptul că cel de-al Doilea Război Mondial a fost rezultatul imediat al Pactului Ribbentrop-Molotov”, a scris Eugen Tomac, vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul a explicat că Rezoluția le cere statelor membre să comemoreze data de 23 August drept Ziua Europeană a Memoriei Victimelor Regimurilor Totalitare, atât la nivelul UE, cât și la nivel național.

„Prin urmare, Rezoluția votată ieri cu majoritatea voturilor europarlamentarilor, recomandă tuturor statelor membre să comemoreze data de 23 August drept Ziua Europeană a Memoriei Victimelor Regimurilor Totalitare, atât la nivelul UE, cât și la nivel național”, a adăugat Tomac.

Președintele PMP a scos în lumină, așadar, că România este singurul stat care încă suportă consecințele pactului dintre Stalin și Hitler, în condițiile în care granițele sale actuale încă sunt creionate de voința celor doi dictatori.

„Pentru noi, un astfel de document este cu atât mai important cu cât România este singura țară care încă trăiește așa cum au decis Stalin și Hitler prin Pactul Ribbentrop-Molotov.

Este crucial să nu uităm și cu atât mai important, să avem curajul de a face tot ce ne stă în putință pentru a elimina consecințele acelui Pact malefic”, a conchis Eugen Tomac, președintele PMP.

 

Citeste aici articol original: Ultimele articole - B1.ro