PMP, plângere la CNCD împotriva lui Mădălin Hodor, istoricul suspendat anul trecut din CNSAS și anchetat disciplinar. Hodor a spus despre Theodor Paleologu că ar fi „simpatizant nazist”

Mihai Neamțu a anunțat, luni, că PMP va face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva

istoricului Mădălin Hodor

, care a afirmat că prezidențiabilul partidului, Theodor Paleologu, ar fi simpatizant nazist, anunță

Mediafax.

„PMP va face o plângere la CNCD și vom cere sancționarea acestui angajat al statului, până la urmă, pentru perpetuarea în spațiul public, a acestui mit, al asocierii între candidatul nostru, un clasic liberal, un conservator democrat, a fi conservator în Europa este un lucru nobil, ei bine, pentru istorici plătiți din bani publici, precum Mădălin Hodor, această dimensiune liberal clasică și conservatoare, a candidatului nostru, este asimilabilă unei simpatii cu nazismul. Luăm în calcul să facem demersuri judiciare, care vor duce la sancționarea domnului Hodor și în alte planuri, nu doar la CNCD”, a declarat Mihail Neamțu, luni, într-o conferință de presă.

 

Purtătorul de cuvânt al PMP a adăugat că Mădălin Hodor nu ar trebui să utilizeze cu atâta ușurătate apelativul „nazist”.

„A spune că domnul Paleologu este un simpatizant nazist, știind că în spațiul public, uneori, din păcate, percepția devine realitate, este un gest necugetat, pe care noi ne grăbim să îl condamnăm. De astăzi, vom face o plângere la CNCD. Considerăm că domnul Hodor, ca istoric, nu are voie și dreptul să folosească apelativul „nazist” cu atâta ușurătate. (…) Domnul Hodor a spus despre candidatul nostru că este un simpatizant nazist, prin asociere, doar pentru că a studiat opera lui Carl Schmidt, filozof și gânditor german, în facultate”, a explicat Neamțu.

Reamintim că anul trecut, istoricului Mădălin Hodor i-a fost suspendată calitatea de cercetător al CNSAS, fiind anchetat disciplinar după ce a făcut publice documente privind colaborarea unor intelectuali cu fosta Securitate, printre care figurau Ioan-Aurel Pop, noul președinte al Academiei Române și jurnalistul Cornel Nistorescu. 

 Revista 22 a publicat sub semnătura lui Mădălin Hodor un articol în care prof. Ioan -Aurel Pop, președintele Academiei Române, ziaristul Cornel Nistorescu și alții, erau acuzați că ar fi apărut „pe lista colaboratorilor Direcției Securității Statului”. În realitate, la o lectură mai atentă a textului, se putea vedea că Hodor nu folosea nicăieri sintagma de colaborator al Securității, ci „listă a colaboratorilor aflați în legătura UM 0225”, lucru complet diferit. Și asta pentru că academicianul Ioan – Aurel Pop are adeverință de necolaborare cu Securitatea, eliberată chiar de CNSAS incă din 2009, iar Hodor cunoștea foarte bine acest lucru.

Jurnalistul Dan Andronic explica, într-un text publicat ulterior în EVZ, cum au încercat liderii GDS  să influențeze alegerile la șefia Academiei Române prin publicarea acestor informații compromițătoare la adresa profesorului Ioan Aurel Pop, deși Mădălin Hodor știa că acesta primise adeverință de necolaborare cu Securitatea din 2009

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews

Citeste aici articol original: ActiveNews