Tomac spune ca PMP a semnat motiunea de cenzura. Conditia ca sa sustina noul Guvern

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a declarat luni ca toti senatorii si deputatii PMP au semnat motiunea de cenzura, el precizand ca sustinerea pentru viitorul guvern este conditionata de infiintarea unui minister pentru Relatia cu Republica Moldova.

„Am discutat si cu domnul presedinte Orban (PNL – n.r.) si cu ceilalti lideri de partid, legat de motiune. Motiunea intra in linie dreapta. Toti parlamentarii, senatorii si deputatii PMP, au semnat motiunea, sustinem ca este momentul potrivit ca Romania sa aiba un nou guvern, un nou prim-ministru, fie el si pentru un an de zile doar, intr-un guvern provizoriu pana la alegerile generale care vor avea loc anul viitor, alegerile parlamentare, iar conditia ca PMP sa participe la o eventuala majoritate guvernamentala, intr-un eventual Cabinet, este ca statul roman in acord cu Rezolutia adoptata de Parlamentul European (Rezolutia PE din 19 septembrie 2019 referitoare la importanta memoriei istorice europene pentru viitorul Europei – n.r.) sa aiba curajul sa infiinteze un minister pentru Relatia cu Republica Moldova.

Credem ca avem suficienta expertiza si ne dorim ca guvernele viitoare ale Romaniei sa nu mai aiba retineri in a aborda cu mai mult curaj aceasta chestiune ce tine de interesul national al Romaniei”, a precizat Eugen Tomac, intr-o conferinta de presa, la sediul PMP.

El a reiterat ca PMP va sustine „orice guvern”, fie facand parte din el, fie prin sprijin parlamentar, insa conditia este aceea a infiintarii Ministerului pentru Relatia cu Republica Moldova.

„Vorbim de relatia statului roman cu 4 milioane de romani, parte dintre ei deznationalizati, dar exista toate premisele si exista precedent si in Europa si nu numai prin care se creeaza asemenea structuri la nivel guvernamental care urmaresc implementarea unor politici de apropiere a celui de-al doilea stat romanesc de Romania”, a subliniat Tomac.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste aici articol original: Ultimele stiri politice, analize, comentarii | Politic | Ziare.com