Premierul, ironizat după întâlnirea cu primarul din Jersey City. Paleologu (PMP): „E extraordinar pentru relațiile româno-americane că Viorica Dăncilă va fi «aproape de fiecare american»”

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale din noiembrie, a catalogat, marți, drept „extraordinar pentru relațiile româno-americane” faptul că Viorica Dăncilă va fi „aproape de fiecare american”, ironizând astfel mesajul de campanie al candidatului PSD, care desfășoară o vizită în SUA în aceste zile.

Chiar de la plecarea Vioricăi Dăncilă peste Ocean pornește și postarea prezidențiabilului PMP. Paleologu susține că „e genială ideea de a discuta cu primarii de orașe mici”, în contextul în care premierul s-a întâlnit în SUA cu edilul din Jersey City, deși pare să fi fost ocolită de administrațiile mai mari sau chiar cea centrală.

„Cum să nu ți se umple inima de bucurie, cînd vezi că prim-ministrul României e atît de activ și de apreciat în Statele Unite? E genială ideea de a discuta cu primarii de orașe mici: doamna Dăncilă lucrează la bază, la firul ierbii.

Doamna Dăncilă l-a înțeles perfect pe Alexis de Tocqueville, care spunea că adevărata democrație americană se găsește în micile comunități. E extraordinar pentru relațiile româno-americane că Viorica Dăncilă va fi «aproape de fiecare american». Așa se cîștigă prietenia unei întregi națiuni”, a scris Theodor Paleologu, marți, pe pagina sa de Facebook.

Citeste aici articol original: Ultimele articole - B1.ro