Theodor Paleologu, despre schimbarea Constituției

Theodor Paleologu, candidat PMP la prezidențiale, despre schimbarea Constituției.

Cei care promit anticipate sunt demagogi

Interviu acordat ziare.com

Urmeaza motiunea de cenzura. Considerati ca presedintele ar trebui sa se implice in adoptarea ei?

Cum sa se implice? E o chestiune parlamentara.

De exemplu prin negocierea de pe acum a viitorului premier.

Categoric, asta face parte din atributiile lui.

Ce tip de premier vedeti post-Dancila? Politic sau tehnocrat?

E poate chiar de dorit sa fie o persoana care sa nu fie membru de partid. Dar asta nu inseamna tehnocrat de tip Ciolos. E nevoie de o persoana care sa conduca Romania lin catre alegeri in 2020. De dorit ar fi sa fie mai putin de un an.

Adica anticipate, inteleg. Cum se poate ajunge la anticipate?

Marea problema e in Constitutie, avem nevoie de o schimbare fundamentala a Constitutiei, care genereaza crize care ne costa foarte mult. Romania e pe un drum care nu duce nicaieri.

Si unul din punctele unde trebuie schimbata se refera la anticipate, pe care presedintele sa le poata declansa. E in spiritul Constitutiei dupa care ne-am inspirat, Constitutia generalului De Gaulle, pe care insa am copiat-o cu greseli.

Schimbarea se va face in doi timpi: alegerea mea ca presedinte pentru ca Iohannis nu va face nimic in aceasta directie, iar Barna nu are o idee despre o directie anume.

Etapa a doua, alegerile din 2020, cand o larga coalitie de forte politice va candida cu acest program al schimbarii Constitutiei.

vezi interviul integral http://www.ziare.com/theodor-paleologu/stiri-theodor-paleologu/theodor-paleologu-nu-ma-intereseaza-sansele-nu-sunt-la-pacanele-ioahnnis-paleologu-singura-finala-cu-miza-interviu-video-1579737