PMP a participat la consutările de la Cotroceni

Delegația PMP a discutat cu președintele Klaus Iohannis, vineri la Cotroceni, despre posibilitatea formării unui nou Guvern.

Președintele PMP Eugen Tomac a declarat că i-a propus președintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Cotroceni, să ia în considerare numirea unui premier din PMP. Tomac a declarat că prioritățile noului Guvern ar trebui să fie alegera primarilor în două tururi și eliminarea pensiilor speciale.

„Este esențial ca viitorul Guvern să aibă printre prioritățile sale din primele zile de mandat o ordonanță de urgență privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi, lucru pe care l-am comunicat președintelui Iohannis, eliminarea pensiilor speciale, pentru că ele sunt un furt. Este important ca viitoarea majoritate parlamentară care va investi un nou Guvern să-și asume și adoptarea legii care se află în Parlament cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300. Pentru noi este esențial ca viitorul Guvern este să aibă un minister pentru relația cu Republica Moldova. Pentru a armoniza toate sensibilitățile partidelor parlamentare, i-am propus domnului președinte să ia în calcul și numirea unui prim-ministru din cadrul PMP. Fără voturile PMP Dăncilă rămânea astăzi la Palatul Victoria. Pentru noi, cea mai bună opțiune la ora actuală este să vină un premier din partea PMP”, a declarat Eugen Tomac, conform mediafax

Delegația a fost formată din președintele formațiunii, Eugen Tomac și deputații Marius Pașcan, Cătălin Cristache, Cătălina Bozianu și Cornel Samartinean.