PSD și UDMR blochează în Parlament alegerea primarilor în 2 tururi și 300 de parlamentari

Deputaţii PSD şi UDMR au votat astăzi, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, împotriva introducerii pe ordinea de zi a plenului a proiectelor iniţiate de către Partidul Mişcarea Populară care vizează alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi reducerea numărului de parlamentari la 300.
Propunerea introducerii celor două proiecte pe ordinea de zi i-a aparţinut preşedintelui executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan şi a fost respinsă după ce PSD şi UDMR s-au aliat în acest sens, în ciuda voinţei românilor care s-au exprimat încă de acum 10 ani, printr-un vot la referendum, în ceea ce priveşte reducerea numărului de parlamentari. Mai mult, peste un milion de români au semnat pentru susţinerea proiectului PMP care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
Cele două proiecte au fost adoptate tacit de către Senat şi ar fi trebuit să intre de mult în dezbaterea Camerei Deputaţilor, însă aceeaşi monstruoasă coaliţie PSD-UDMR se foloseşte de toate tertipurile pentru a opri aceste iniţiative, inclusiv prin măcelărirea proiectelor prin intermediul unei comisii parlamentare speciale.
Partidul Mişcarea Populară atrage public atenţia că cele două proiecte de lege reprezintă priorităţi urgente pentru România şi solicită tuturor parlamentarilor să le susţină. De asemenea, reamintim că cele două proiecte s-au aflat pe lista condiţiilor PMP pentru susţinerea Guvernului, fapt pentru care îi cerem prim-ministrului Ludovic Orban să emită ordonanţe de urgenţă în acest sens sau să-şi asume răspunderea.

BIROUL DE PRESĂ