PMP propune alegerea președinților de consilii județene în 2 tururi

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a anunțat, în contextul în care Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, că PMP va depune un amendament pentru alegerea președinților de Consilii Județene de către populație, tot în două tururi.

„In mod clar, amendamentul PMP pentru aceasta initiativa vizeaza ca presedintele Consiliului Judetean sa fie ales exact asa cum propunem sa fie alesi si primarii, in doua tururi, asa cum este ales presedintele Romaniei.

Credem ca si presedintele judetului, presedintele CJ trebuie sa fie ales tot prin vot direct de catre cetateni si tot in doua tururi, pentru a avea legitimitate si sustinere totala din partea comunitatii. Deci mi se pare absolut firesc ca asa cum cerem ca primarii sa fie alesi in doua tururi si presedintele CJ sa fie votat de toti cetatenii, tot in doua tururi”, a declarat Tomac la RFI Romania.

El a precizat ca PMP va vota impotriva motiunii de cenzura a PSD.

„Categoric, votam impotriva unei eventuale motiuni, din motive de sustinere a Guvernului si in primul rand, noi am cerut premierului Orban sa-si asume ferm, atunci cand am dat votul pentru investire, ca va promova acest proiect si iata ca se intampla ceea ce ne asteptam, Guvernul isi pune pe masa mandatul si isi asuma revenirea pentru alegerea primarului in doua tururi”, a continuat Tomac.