Eugen Tomac: PMP va propune Parlamentului să condamne formal dezinformarea provenită din Rusia.

Dezinformarea orchestrată de Rusia în România a ajuns la cote de neacceptat, susține președintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac care a explicat că ultimele „știri false în limba română pe subiecte de sănătate, produse în laboratoarele de la Kremlin, reprezintă una dintre cele mai grave și periculoase agresiuni la adresa țării noastre după Războiul Rece”.

,,Dezinformarea orchestrată de Federația Rusă în România a ajuns la cote de neacceptat. Cele mai recente știri false în limba română pe subiecte de sănătate, produse în laboratoarele de la Kremlin, reprezintă una din cele mai grave și periculoase agresiuni la adresa țării noastre după Războiul Rece.

Pandemia de COVID-19 este folosită astăzi, cu un cinism fără limite, de Vladimir Putin și de camarila sa pentru amplificarea diviziunilor, pentru a sădi lipsă de încredere, pentru a exacerba criza și îngrijorările opiniei publice, pentru a induce o imagine generală de haos în gestionarea crizei sanitare, cu efectele asociate.

Nu putem permite propagandei și dezinformării de la Kremlin să ne dezbine și să ne învrăjbească!

PMP va propune Parlamentului României să adopte o Declarație pentru condamnarea campaniilor de dezinformare ce provin din Federația Rusă ce mențin o stare de tensiune în societatea românească prin atacarea instituțiilor statului român, dar și a celor europene.”