Principalele priorități ale PMP pentru viitorul Parlament

Președintele PMP Eugen Tomac, a prezentat principalele priorități ale #PMP pentru viitorul Parlament, într-o conferință de presă susținută la sediul central.

1. Legea privind organizarea și funcționarea sistemului de Sănătate. PMP a depus astăzi în Parlament o inițiativă legislativă în acest sens, redactată de cei mai buni specialiști ai României în managementul Sănătății, care se axează pe 6 direcții esențiale: organizare, finanțare, politică medicamentului, asistența primară, serviciile spitalicești și resursele umane. Este, din punctul nostru de vedere, prioritatea zero pentru țara noastră astăzi, în condițiile în care avem cel mai mic buget alocat Sănătății din UE. Este evident că sistemul trebuie reformat din rădăcini.

2. Reducerea numărului de parlamentari la 300. Suntem singurul partid din România care încearcă de ani de zile să implementeze rezultatele Referendumului din 2009 în cadrul căruia românii exact asta au votat. Proiectul de lege a fost votat de Senat, însă zace blocat de 2 ani în Camera Deputaților.

3. Eliminarea pensiilor speciale, întrucât acestea sunt furt. Alte explicații sunt în plus. Cred că suntem toți de acord că nu putem împărți cetățenii în categorii superioare și inferioare.

4. Revenirea la alegerea primarilor în două tururi, o lege necesară pentru sănătatea democrației și pentru reprezentativitate. Și în acest caz, PMP a depus un proiect de lege în Parlament. La fel, blocat în Camera Deputaților, pentru că nu este deloc pe placul baronilor locali.

5. Internet în fiecare școală. Educația este prioritară, iar vremurile ne obligă să ne adaptăm noilor nevoi și posibilități.

6. Extinderea rețelei de gaze. Nu putem vorbi despre bunăstare, despre condiții decente de viață când doar 32% din gospodăriile din România au acces la rețeaua națională de gaze.

7. Legea anti-clan. Este unul dintre acele proiecte necesare, însă pe care atât de puțini au curajul de a-l implementa cu adevărat. Combaterea criminalității organizate, a traficului de ființe umane, a spălării banilor, a cerșetoriei organizate sunt primordiale. Orice român trebuie să se simtă în siguranță oriunde, pe stradă sau acasă. Pentru asta, avem nevoie de un cadru juridic solid și, bineînțeles, de o finanțare corespunzătoare pentru Poliție.

8. Referendum pentru împrumuturi mai mari de 5% din bugetul unei comunități. Mai exact, orice primărie care vrea să angajeze un împrumut ce depășește 5% din bugetul local va cere acordul localnicilor printr-un referendum online. Românii nu mai pot continua să fie simpli spectatori, ei trebuie să fie parte a deciziilor care îi afectează în mod direct.

9. Unirea R. Moldova cu România. Ultimul, dar nu cel din urmă, acesta rămâne obiectivul principal al PMP. Am în continuare speranța că România va fi din nou întreagă!