Cristian Diaconescu, președinte PMP: Parlamentul trebuie să adopte, în regim de urgență, legea offshore

Cristian Diaconescu, președinte PMP: Parlamentul trebuie să adopte, în regim de urgență, legea offshore

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, susține că acum, în condițiile extrem de vitrege pentru importurile de energie, este momentul ca România să se întoarcă la exploatarea propriilor resurse naturale . ”Independența energetică oferă suveranitate națională, potențial de dezvoltare economică și un statut special în relațiile cu alte state, mai ales cu țările vecine”, a declarat Cristian Diaconescu.

De altfel, Christina Verchere, CEO-ul companiei OMV Petrom, a transmis zilele acestea un mesaj foarte clar României, că intenționează să remodeleze societatea ca parte a tranziției către energia verde, iar cheia acestei afaceri rămâne gazul natural. De asemenea, ea a precizat foarte clar că este nevoie ca anul acesta legea offshore să fie schimbată, pentru a începe exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.

În acest context, aflăm că în ultima perioadă s-a înregistrat un record în privința importurilor de gaze naturale, tendință păguboasă pentru țara noastră, mai ales că România deține una dintre cele mai mari resurse de hidrocarburi din Europa.

Președintele Cristian Diaconescu face din nou un apel către Parlament să voteze în regim de urgență noua lege a offshore, care deschide calea spre negocieri cu marile companii românești și internaționale pentru începerea exploatării resurselor din Marea Neagră. România beneficiază de un puternic suport din partea NATO și SUA pentru securitatea la Marea Neagră, lucru esențial în vederea începerii investițiilor în această zonă strategică, din punct de vedere economic.