Activitate politică PMP

Sigla-PMP

STIRI PMP

Ziua de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România este, oficial, sărbătoare națională

Proiectul de lege iniţiat de deputatul Eugen Tomac, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, privind instituirea Zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională a fost adoptat marţi, 14 martie, de plenul Camerei Deputaților.img_3640

Iniţiativa legislativă a fost adoptată cu majoritate de voturi de către deputați.
„Unirea Basarabiei cu România este unul dintre cele mai importante evenimente ale istoriei noastre şi avem obligaţia s-o onorăm cum se cuvine. Mă bucur că şi deputaţii, indiferent de partidul politic din care fac parte, au înţeles acest lucru. Este un gest firesc, dar care contează foarte mult. Votul de astăzi este istoric, un pas care ne aduce mai aproape de Unire. Cu atât mai mult cu cât la anul vom sărbători centenarul Unirii, a declarat Eugen Tomac.

Este primul proiect al PMP adoptat cu votul majorităţii deputaţilor, o iniţiativă extrem de importantă pentru românii din România şi din Republica Moldova. Peste doar 12 zile, vom aniversa 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara şi pentru prima dată, această zi va avea statutul pe care îl merită.

Detalii

Deputați din Parlamentul României în Republica Moldova cu ocazia Zilei Unirii

constantin-codreanu-eugen-tomacÎn perioada 24-25 martie, o delegație formată din mai mulți deputați PMP se va afla în Republica Moldova cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România. Delegația oficială va fi condusă de Președintele executiv PMP, deputatul Eugen Tomac și Președintele Comisiei pentru românii din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu.

 

Detalii

Traian Basescu: Niciodată nu am crezut în nevoia şi în realismul unei comisii de anchetă cu privire la buget

16650490_1207322205983530_1358710060_nLiderul PMP, Traian Băsescu a luat cuvântul în plenul reunit al Parlamentului și s-a exprimat împotriva raportului Comisiilor reunite de buget pe tema cheltuirii bugetului de către guvernul Cioloș, în anul 2016.
Raportul privind ancheta rectificărilor bugetare făcute de Guvernul Cioloş, retrimis la comisii. Opoziţia a votat împotriva retrimiterii la comisie a raportului şi a extinderii anchetei.
Liderul PMP Traian Băsescu, a susţinut că raportul este „un instrument politic”.
„Am vota împotriva retrimterii raportului la comisii pentru că acest raport este el însuşi un instrument politic şi nicidecum unul util. Adăugarea de noi obiective nu face decât să continue mascarada politică pe seama unor realităţi ale bugetului de stat din 2016. V-aş reaminti că pentru bugetul acestui an s-a dat derogare atât de la legea finanţelor publice, cât şi de la legea care vizează responsabilitatea fiscal bugetară. Deci, nu ştiu ce vreţi să anchetaţi. (…) Nu putem folosi comisii de anchetă ca pârghii pentru jocul politic”, a spus senatorul Traian Băsescu.
Discurs complet VIDEO

Detalii

Traian Basescu: România ar trebui să anunțe că va intra în zona euro de la 1 ianuarie 2019

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că, în opinia sa, România ar trebui să anunțe la summit-ul de la Roma din 25 martie că va adera la zona euro de la 1 ianuarie 2019, alegând în felul acesta să opteze pentru scenariul trei avansat de președintele CE, Jean-Claude Juncker.

Detalii

Tichetul de bicicletă – lege propusă de deputatul PMP Valeriu Steriu

Valeriu Steriu, președinte executiv PMP

Propunerea legislativă inițiată de către deputatul PMP Valeriu Steriu, presedinte executiv PMP, prevede ca angajatorii, fie de stat sau privaţi, să acorde subvenţii angajaţilor care vin la serviciu cu bicicleta sau folosesc bicicleta în interes de serviciu, tichete valorice pentru achiziţionarea de biciclete, accesorii, piese de schimb, unelte şi produse de întreţinere sau echipamentul pe care îl poartă ciclistul.

Detalii

 

Deputatul european Siegfried Mureșan a fost reales vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European

Detalii

 

PMP îi solicită ministrului Bodog o soluție privind acordarea de asistență medicală celor ce necesită transplant pulmonar

Detalii

 

Obligația cluburilor și restaurantelor de a afișa lipsa autorizației de securitate la incendii.

Proiect legislativ PMP

Detalii

Congresul PMP va avea loc pe 21 octombrie, conform deciziei Consiliului Național

Detalii

 

Informații utile

Parlamentarii PMP

Pagina nationala pe Facebook a PMP

Pagina PMP TV – se pot urmării intervenții în Parlament ale senatorilor și deputaților PMP

Site-ul central PMP

Această informare, despre activitatea politică a Partidului Mișcarea Populară, urmează să vă fie transmisă periodic

Departamentul de comunicare PMP