Amendamente pentru Iasi depuse la Legea Bugetului de Petru Movila

14064060_1823815407838231_2768724183964425724_n

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul Petru Movilă a depus la Legea bugetului de stat pentru anul 2017 o serie de amendamente care vizează atragerea de fonduri suplimentare pentru judeţul Iaşi în condiţiile în care actualul buget are alocări infime comparative cu necesităţile din teren.

Studiile de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgenţă şi Autostrada Iaşi – Tg. Mureş au fost principalele obiective pentru care s-au solicitat fonduri, precum şi şoseaua de centură şi unităţile spitaliceşti din judeţ.

De asemenea, deputatul a depus amendamente şi pentru dublarea fondurilor alocate de Guvern din cotele defalcate de TVA pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale dar şi pentru învăţământul special.

„Chiar dacă de multe ori demersurile deputaţilor în ceea ce priveşte depunerea de amendamente nu au sorţi de izbândă, trebuie să profităm de orice oportunitate pentru a putea găsi finanţare suplimentară pentru proiectele Iaşului. După cum s-a văzut în acest buget, Teleormanul este cu mult mai important decât un judeţ precum Iaşul. Bugetul pentru anul 2017 este unul de avarie pentru noi deşi, culmea, fix acum erau cele mai mari şanse să beneficiem de cei mai mulţi bani de la buget în condiţiile în care PSD conduce cu majoritate lejeră atât în primărie cât şi în Consiliul Judeţean. Reprezentanţii PSD trebuiau să fie în aceste zile, toţi, fără nicio excepţie, la Bucureşti, să ceară fonduri pentru ieşeni. Din păcate, se pare că pentru PSD Iaşi nu contează dacă au opoziţie sau nu, pentru că oricum îşi dau singuri cu stângul în dreptul. Fondurile alocate Iaşului arată foarte clar puterea celor din filiala ieşeană dar şi dorinţa lor de a se bate la Bucureşti pentru banii necesari proiectelor noastre. Fie că suntem sau nu în opoziţie faţă de cei din Guvern, la noi ajung aceleaşi sume de bani. Anul acesta mai importante au fost luptele politice în interiorul PSD decât beneficiile aduse ieşenilor”, a explicat deputatul Petru Movilă.

Deputat Petru Movilă

 

Descarcati comunicatul de presa