BREXIT

BREXIT-ul este rezultatul acţiunii politice consecvente de dezinformare a populaţiei, dar şi de utilizare a eşecurilor UE de către partide şi politicieni euro-sceptici care au avut ca obiectiv declarat retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

În acelaşi timp este confirmat faptul că Uniunea Europeană poate fi destrămată din interior.

Uniunea pierde un contributor net, ceea ce afectează capacitatea Uniunii Europene de a finanţa politicile de coeziune, extrem de importante pentru România.

În acelaşi timp, Uniunea Europeană devine mai slabă prin pierderea celei de a doua puteri economice, dar şi a aproape 70 de milioane de locuitori.

Din punct de vedere al rolului UE în plan global, Brexit înseamnă importante pierderi strategice ale Uniunii. Mai mult, România va pierde, în interiorul UE, un aliat cu viziuni similare în chestiuni importante, mai ales în raport cu descurajarea acţiunilor Rusiei în vecinătatea estică, dar şi cu nevoia de debirocratizare a UE.

Parlamentarii PMP vor susţine începerea negocierilor pentru un Acord de liber schimb UE – Regatul Unit.

Având în vedere că până în prezent Parlamentul de la Londra a respins de trei ori Acordul de ieşire a Regatului Unit din UE şi nu există în continuare un consens privind o anumită variantă de BREXIT, parlamentarii PMP vor susţine orice perspectivă care întârzie sau anulează ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.