Camera Deputaţilor a respins scăderea numărului de parlamentari la 300

parlamentul-romaniei-302056

Camera Deputaţilor a respins, marţi, un proiect de lege al PMP prin care se solicita scăderea numărului de parlamentari la 300, în acord cu voinţa populară exprimată la referendumul din 2009.

Majoritatea parlamentară formată astăzi din PSD, PNL, ALDE şi UDMR a respins propunerea legislativă iniţiată de către PMP care prevedea reducerea numărului de parlamentari la 300. Această propunere a venit în urma referendumului din noiembrie 2009, când 7,5 milioane de români au decis că vor reducerea numărului deputaţilor şi senatorilor.
„Este revoltător. Sunt consternat de uşurinţa cu care toate partidele, cu excepţia USR, s-au unit împotriva românilor. USL bântuie în continuare pe holurile Parlamentului. Votul de respingere dat astăzi proiectului de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300 este o lovitură la adresa democraţiei, o sfidare pe faţă a voinţei românilor, exprimată la Referendumul din 2009. Noi, însă, nu vom renunţa şi vom face tot ce este nevoie pentru a respecta ceea ce aproape 8 milioane de români au decis”, a declarat deputatul Eugen Tomac, liderul Grupului PMP din Camera Deputaţilor.
Propunerea legislativă respinsă astăzi prevedea modificarea numărului de parlamentari prin modificarea normei de reprezentare la un deputat la 101.000 locuitori şi un senator la 203.000 locuitori.

Descarcati comunicatul de presa