Candidat PMP băgat în spital de către oamenii PSD

Comunicat de presă

Relu Arsenescu, candidatul PMP la funcția de primar al comunei Vulturești (Argeș), a fost lovit intenționat cu mașina și apoi bătut crunt cu un par, de către Ion Costea, salariat al primariei Vulturești, cunoscut ca fiind mâna dreapta a primarului PSD suspendat, Liviu Poșircă.
Cumnata fostului primar, Irina Poşircă, este candidatul PSD pentru fotoliul de primar al comunei Vultureşti. Totul s-a întâmplat în ziua în care candidatul PMP, Relu Poșircă, a mers la Primăria Vulturești pentru a solicita eliberarea unor adeverinţe și, în timp ce se afla în instituție, i-a sugerat Irinei Poșircă, de asemenea angajată a Primărie Vulturești, să-şi ia concediu în perioada campaniei electorale. Ion Costea, angajat al primăriei ca şofer pe buldoexcavator, prezent la discuţie, le-a spus colegilor că Relu Arsenescu „nu va prinde alegerile” și a promis că se va ocupa personal de el. S-a „ocupat” chiar în aceeaşi zi: l-a urmărit şi, când a prins momentul, l-a lovit cu maşina, l-a dat jos de pe bicicletă şi l-a lovit de mai multe ori cu o bâtă.
În momentul de față, candidatul PMP se afla internat la Spitalul Județean Argeș, la secția de neuro-chirurgie, în stare gravă, având corpul plin de vânătăi şi multiple lovituri la cap.
În urmă cu trei săptămâni, candidatul PMP a fost amenințat de către apropiați ai primarului suspendat, cu scopul de a-l face să renunțe la candidatură. Relu Arsenescu a sesizat atunci Poliția referitor la amenințările primite, fără rezultate concrete.
Partidul Mișcarea Populară solicită organelor de anchetă locale să acționeze imediat pentru lămurirea împrejurărilor circumstanțelor în care au fost produse aceste acte de violență.
PMP face apel la toate partidele politice să nu transforme lupta politică în violențe și amenințări, să acționeze în conformitate cu normele și standardele respectate în Uniunea Europeană.

Departamentul de Comunicare al PMP
07 APRILIE 2016