Candidații PMP

Echipa PMP pentru europarlamentare

Cu o experiență de peste 10 ani și cunoașterea tuturor mecanismelor funcționării instituțiilor europene, președintele Traian Băsescu este candidatul cel mai potrivit pentru Parlamentul European. Fostul președinte al României deschide lista candidaților Partidului Mișcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European, urmat de Eugen Tomac, președintele în funcție al PMP.

Echipa PMP pentru europarlamentare este formată din profesioniști, oameni care și-au câștigat respectul prin fapte, oameni care au demonstrat de-a lungul timpului că merită să reprezinte interesele și drepturile românilor oriunde în lume.

Eugen Tomac este președintele Partidului Mișcarea Populară, deputat și membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților. Este la cel de-al doilea mandat de parlamentar, devenind pentru prima dată deputat la doar 31 de ani. În decembrie 2012, a obţinut 78,6% la alegerile parlamentare, devenind astfel cel mai votat deputat de dreapta din Parlamentul României. Tot atunci, a fost numit Președinte al Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor din Camera Deputaților, pe care a condus-o timp de un an.

Eugen Tomac are o experienţă consistentă în administraţia publică centrală, trecând consecutiv prin funcţiile de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, secretar de stat în Guvernul României și consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Pasionat de istorie, a ales să studieze la această Facultate din cadrul Universităţii Bucureşti. Tot aici, a urmat şi un program de Masterat şi Doctorat. Pregătirea academică i-a permis să obţină ulterior postul de redactor la revista Magazin Istoric.

Încă din studenţie, în calitate de președinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni, a desfăşurat mai multe proiecte în colaborare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Dintre acestea, programul „News to Know“, proiect implementat cu suportul Departamentului de Stat al SUA în zonele rurale defavorizate din România, a fost unul dintre cele mai apreciate, fiind premiat.

Eugen Tomac are 37 de ani, este căsătorit și are doi copii.

Ioana Constantin, secretar general adjunct PMP, manager, consultant comunicare.

Ioana Constantin este economist și specialist în comunicare, secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară și vicepreședinte al Filialei PMP Sector 6. A lucrat în consultanță în comunicare, precum și în consiliere și orientare profesională pentru tineri care urmau studii de licență în domeniul științelor comunicării. Totodată, a predat discipline precum Management, Etică în afaceri, Afaceri pe Internet. De altfel, cea mai mare parte a parcursului său profesional este legată de lucrul cu tinerii, liceeni și studenți, pentru care a organizat și coordonat diferite programe de educație financiară, concursuri naționale pe teme de business, precum și proiecte pe teme de comunicare.

Este licențiată în Management la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și în Științele Comunicării la Universitatea din București. A absolvit două masterate la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din SNSPA, iar în prezent este doctorand în domeniul științelor comunicării și tratează în teza sa rolul social-media în influențarea mișcărilor sociale din Europa de Sud-Est.

Marius Pașcan este deputat în Parlamentul României, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară și președinte al PMP Mureș. Se află la cel de-al doilea mandat parlamentar ca reprezentant al județului Mureș, în primul fiind senator și vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Media.

Este absolvent al Facultății de jurnalistică a Universității „Dimitrie Cantemir“ din Târgu-Mureș, licențiat al Facultății de Antropologie-Filozofie a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca, a urmat studii masterale în specializarea „Comunicare și Relații Publice“ la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Ulterior, studii postuniversitare la Academia Națională de Poliție „Al. Ioan Cuza“ București, Colegiul Național de Afaceri Interne, în specializarea „Managementul Afacerilor Interne“, apoi la Institutul Național de Administrație Publică București, specializarea „Administrație Publică“, devenind Înalt Funcționar Public, continuând studiile la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul“ București – Colegiul Național de Informații, în specializarea „Științe militare, informații și ordine publică“. Este doctor al Universității de Nord din Baia-Mare, specializarea ,,Filozofie“, teza sa de doctorat ,,Concepția etică a lui David Hume: deschideri, limite și implicații în contemporaneitate“ a fost publicată, în 2014, la Editura Eikon din Cluj-Napoca. Este autor al mai multor cărți de literatură, studii de comunicare și relații publice, filozofie și eseistică, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Mureș, membru onorific în consiliile editoriale pentru revistele de literatură și filozofie Izvoare filozofice și Târnava.

Și-a început cariera profesională ca profesor, fiind mai apoi jurnalist, director executiv adjunct și purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, prefect al județului Mureș, în prezent parlamentar și lector universitar doctor în cadrul Facultății de Științe și Litere a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș.

Simona Vlădica, mamă a 4 copii și o femeie de succes în plan profesional care luptă pentru viitorul copiilor din această țară, reușește cu succes să își gestioneze timpul astfel încât să existe un echilibru între viața de familie, carieră și politică.

Simona Vlădica este doctor în psihologie, titlu pe care l-a obținut la Universitatea din Bucureşti cu teza de doctorat „Atitudinea față de maternitate a femeilor cu sterilitate“.

În prezent, Simona Vlădica este lector universitar titular la Facultatea de Psihologie, Universitatea Ecologică din București, unde desfășoară activități educaționale cu studenții, predând cursurile de: Psihologia comunicării; Didactica predării specialităţii; Consiliere educaţională şi în carieră; Psihopedagogia adolescenților, tinerilor și adulților.

Implicată în permanență în activitatea didactică, Simona Vlădica a inițiat și dezvoltat un proiect didactic unic în lume, și anume prima televiziune online dedicată educației medicale folosind mijloace moderne de instruire – materiale didactice video, e-learning: www.exploremedicinetv.com. Prima televiziune online dedicată exclusiv sănătăţii – SănătateaTV – televiziunea oamenilor sănătoşi – www.sanatateatv.ro – a fost fondată și coordonată tot de Simona Vlădica, începând cu anul 2007.

Pentru că formarea sa inițială implică și specializarea de învăţătoare-educatoare pe care a dobândit-o la absolvirea Colegiului Pedagogic „Gheorghe Lazăr“ din Cluj-Napoca, Simona Vlădica rămâne preocupată în permanență de binele copiilor. Prin urmare, aceasta se implică activ în cazurile în care părinții care se separă nu reușesc să se înțeleagă cu privire la copii, fiind astfel recunoscută, pe plan național și internațional, ca un expert în domeniul alienării parentale.

Din 2013, Simona Vlădica este mediator autorizat, ajutându-i astfel pe oamenii care apelează la mediere să își rezolve conflictele pe care le au, atât în domeniul civil, cât și în cel penal. Din 2015, aceasta este Reprezentant ales al Corpului Profesional al Mediatorilor în relația cu sistemul judiciar pe lângă Curtea de Apel București.

Simona Vlădica a decis să se implice și în politică pentru că are convingerea că îi poate ajuta pe copiii acestei țări să trăiască, să crească sănătoși și să fie educați frumos, la noi în țară, nu pe meleaguri străine.

Președintele Organizației Județene a PMP Călărași, doamna Simona Vlădica, devine astfel un purtător de cuvânt al tuturor părinților din România și o femeie cu perspectivă și proiecte europene concrete care vin în sprijinul familiilor și tinerilor ce trebuie să se implice cât mai activ atât în administrația publică, cât și în politică, în mediul antreprenorial, dar și în societatea civilă. Tinerii sunt viitorul strategic al României, iar Simona Vlădica luptă pentru viitorul copiilor noștri, chiar aici, în România!

Robert Turcescu are 44 de ani, este căsătorit și are doi copii. A absolvit Școala Superioară de Jurnalistică din București și este licențiat în Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București.

Are peste 20 de ani de experiență în presă și a câștigat, de-a lungul carierei sale de jurnalist, mai multe premii și distincții: Premiul Clubului Român de Presă pentru reportaj radio (2001), Premiul CNA pentru cel mai bun talk-show radio – „România în direct“ (2002), Premiul Asociației Profesioniștilor de Televiziune pentru cel mai bun talk-show de televiziune – „100%“ (2004), Premiul „Alexandra Indrieș“ pentru „Contribuția la democratizarea României“, acordat de Societatea Timișoara (2005).

La începutul anului 2016 a decis să facă pasul spre politică și s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară. În același an a fost candidatul PMP la Primăria Capitalei, scrutin la care a câștigat voturile a 7% dintre bucureștenii care s-au prezentat la vot, în contextul în care contracandidații săi erau persoane cu notorietate mare și experiență în politică (Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cătălin Predoiu).

În decembrie 2016 a fost ales deputat de Constanța, obținând cel mai mare scor al partidului pentru Camera Deputaților. În Parlamentul României a luptat, alături de deputații și senatorii PMP, împotriva pensiilor speciale pentru politicieni, pentru respectarea referendumului prin care românii au cerut 300 de parlamentari, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar și pentru realizarea unei baze de date 100% transparente care să cuprindă toate lucrările de doctorat din 1990 și până în prezent.

Candidează la Parlamentul European convins fiind că Europa are nevoie de oameni realizați și pregătiți, care și-au demonstrat profesionalismul în țările lor de origine.

Teodora-Alexandra Desagă are 29 de ani, este căsătorită și are un copil. S-a născut în Municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, acolo unde a locuit și a învățat până după absolvirea Colegiului Național Anastasescu. Și-a continuat studiile de licență la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București și de masterat la Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul SNSPA. Lucrează încă din 2013 la Camera Deputaților, fiind în prezent consilier la Grupul Parlamentar al Partidului Mișcarea Populară.

Are experiență în sfera civică, fiind implicată de-a lungul anilor în activități ale mai multor organizații non-guvernamentale în domeniul tineretului. În ceea ce privește activitatea politică, este membru al Partidului Mișcarea Populară din 2013, fiind unul dintre fondatorii filialei din Sectorul 5 al Capitalei și a deținut funcția de Secretar General al Organizației de Tineret a PMP. În 2016, după mutarea familiei în Ilfov, a desfășurat activități civice prin Inițiativa pentru Bragadiru, iar apoi a decis să candideze la Consiliul Local, fiind profund intrigată de problemele de dezvoltare întâmpinate de locuitorii cartierelor noi din oraș și de atitudinea administrației publice locale.

Din 28 iunie 2018 este consilier local la Bragadiru, în perioada scurtă reușind să pună lucrurile în mișcare și să arate vecinilor săi că politica poate însemna educație, profesionalism și onestitate, nu doar incultură și corupție. Dezbaterea bugetului local și creșterea nivelului de transparență al activității Primăriei și Consiliului Local, sunt doar două dintre rezultatele pe care le-a obținut la nivel local. Crede cu tărie că Uniunea Europeană trebuie adusă mai aproape de cetățeni, iar tinerii educați și implicați își pot asuma această sarcină, ca voce a noii generații.

Petru Movilă este unul dintre cei mai activi parlamentari la nivel naţional şi de departe cel mai implicat deputat ieşean. Candidatura la alegerile europarlamentare din 26 mai este susţinută de peste zece ani de activitate ca membru al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), dar şi de faptul că Petru Movilă a fost primul parlamentar român care şi-a inaugurat un cabinet la Chişinău.

În ceea ce priveşte activitatea din Parlamentul României, în acest mandat, cea mai importantă propunere legislativă a fost cea privind construcţia Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, Autostrada Unirii. Legea iniţiată de deputatul ieşean a început deja să producă efecte, mai ales în condiţiile în care acesta a depus şi un amendament pentru alocarea a 22,5 milioane de lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni – Iaşi – Tg.-Neamţ, parte din Autostrada Unirii. Lista proiectelor care poartă semnătura deputatului Petru Movilă este completată de înfiinţarea SMURD la Iaşi, a Institutului Regional de Oncologie, a comisiei de anchetă privind împiedicarea vânzării Antibiotice SA şi nu numai.

Cătălina Bozianu, deputat, președinte al Organizației de Femei a PMP și președinte al organizației PMP Prahova, este licențiată în științe economice, are un master în Managementul Sectorului Public și deține un certificat de expert în accesarea de Fonduri structurale și de coeziune europene.

Are o experiență bogată în administrația publică locală, ca viceprimar al Ploieștiului, consilier local și județean. Deși este un om orientat către eficiență și operativitate, ca economist, Cătălina Bozianu pornește, în politică, de la premisa că, mai presus de cifre, calcule și strategii, stau dorințele și nevoile reale ale oamenilor și ale comunităților locale, pe care politicienii au datoria să le asculte și să țină mereu cont de ele. Cu această convingere, Cătălina Bozianu este pregătită să lupte, la nivel european, pentru România.

Cătălin Bulf este președintele Organizației Județene Argeș, vicepreședinte al PMP și, din 2016, consilier județean PMP. Un „argeșean născut liber“, așa cum îi place să spună despre el.

Formația de inginer electronist l-a ajutat să-și dezvolte un mod structurat de a aborda problemele cu care se confruntă, fiind întotdeauna orientat pe găsirea soluțiilor optime. Gândirea analitică, creativitatea și dinamismul în managementul proiectelor constituie atuuri de necontestat în activitatea viitoare de reprezentant al românilor în Parlamentul European. Antreprenor de succes, administrator al unei companii cu peste 2.000 de angajați, Cătălin Bulf a dovedit că are calitățile necesare ocupării unui loc pe lista candidaților PMP la alegerile europarlamentare din luna mai.

Severica-Rodica Covaciu — inginer, senator de Maramureș

Vasile-Cristian Lungu — economist, senator, președinte PMP Cluj

Clement Negruț — inginer, președinte PMP Alba, vicepreședinte PMP

Silvia-Elisabeta Galben — economist, PMP Bistrița

Cătălin-Lucian Iliescu — inginer, președinte PMP Sector 5, vicepreședinte PMP, consilier general București

Costel Mihai — jurist, viceprimar Mun. Brașov, președinte PMP Brașov

Cornel-Mircea Sămărtinean — inginer, deputat, președinte PMP Timiș, vicepreședinte PMP

Gabi Ionașcu — inginer, președinte PMP Ialomița, vicepreședinte PMP

Ștefănel-Dan Marin — analist politic, președinte PMP Sector 4, consilier local Sector 4

Viorel Botea — profesor, președinte PMP Brăila

Gheorghe Baciu — economist, senator Covasna, președinte PMP Covasna

Claudiu-Iorga Palaz — jurist, președinte PMP Constanța, consilier județean

Ionuț-Mihai Popovici — economist, președinte PMP Caraș-Severin, consilier județean

Marian Andronache — inginer constructor, viceprimar Suceava, președinte PMP Suceava

Adrian-Mihăiță Todoran — economist, deputat de Maramureș, vicepreședinte PMP

Romulus-Doru Buhăescu — inginer electro–energetic, PMP Vaslui

Bogdan Gavrilescu — inginer economist, viceprimar Piatra Neamț, președinte PMP Neamț

Valentina-Gabriela Dobrotă — inginer, vicepreședinte PMP

Rizia Tudorache — inginer, secretar general adjunct PMP, președinte PMP Ilfov, vicepreședinte Consiliul Județean Ilfov

Mărioara Junjan — economist, PMP Arad

Ion Melinte — inginer horticol, președinte PMP Bacău

Ingrid-Sofia Höhr — inginer, președinte PMP Sibiu

Marian-Daniel Păloiu — economist, președinte PMP Dolj

Gheorghe Vasile — agronom, secretar executiv PMP, PMP Buzău

Francisc-Cristian Schuster — profesor, PMP Sector 5

Liliana Nițu — economist, președinte PMP Dâmbovița

Doina-Mihaela Demoor-Brate — economist, președinte PMP Hunedoara

Andrei Amariței — economist, președinte PMP Bihor

Nicolae Pătru — jurist, președinte PMP Vâlcea

Adrian-Alexandru Popan — inginer, președinte PMP Sălaj

Marius-Valentin Orha — economist, PMP Satu-Mare

Petre Popeangă — profesor, consilier județean Ilfov

Felix-Patrik Florea — avocat, PMP Ilfov