Catalin Cristache, candidat PMP pentru Primaria Galati


Referendumul pentru demiterea primarului este singurul referendum legitim pe care-l poate propune Marius Stan

Incapabil să gestioneze situația termoficării, Marius Stan ne propune debranșarea generală.
După trei ani de mandat, Marius Stan vrea să se spele pe mâini ca Pilat din Pont, dar cu apă caldă, propunând populației Galațiului să renunțe la sistemul public de termoficare. Fără să livreze o expertiză tehnică de natură să ne lămurească dacă o astfel de soluție este viabilă, dacă există oportunitate tehnică și economică, dacă magistrala de gaze naturale este calibrată pentru un astfel de consum, ce costuri implică o astfel de soluție și de unde pot fi suportate, primarul ne aruncă în brațe un referendum în loc de termoficare.
Ceea ce îl interesează astăzi pe primar este să găsească din timp justificarea faptului că nici anul acesta nu vom avea asigurată apă caldă și căldură și eventual, la iarnă, când vom tremura de frig, să ne poată spune zâmbind: ”voi ați vrut asta”.
Dacă a fost lovit de epifania debranșării generale, ne întrebăm de ce a mai creat Calorgalul, instituția care până mai ieri, după spusele sale, urma să ne salveze de coșmarul frigului din case. Sau asta este soluția pe care a descoperit-o împreună cu Cristian Istrate, geniul falimentelor, director al proaspetei și inoportunei Calorgal.
Acum două săptămâni încă mai primeam prin poștă scrisori de amenințare din partea Calorgal, cerându-ni-se să semnăm contracte de furnizare, altfel vom sta în frig, iar astăzi primarul Stan ne explică cum totul a fost de fapt o glumă și cel mai bine este să renunțăm la termoficare pentru că la vară o să fie cald.
Să înțelegem că toate cheltuielile de funcționare ale Calorgal, cu salariul lui Istrate cu tot, i le vom imputa primarului, atâta timp cât chiar domnia sa le consideră, iată, inoportune. Dacă așa stau lucrurile, DNA poate deja să se apuce de treabă, din timp, să nu se aglomereze, adăugănd încă un dosar pe numele lui Stan Marius.
O vară-ntreagă ați cântat ca greierele pe la corturi, strângând semnaturi de susținere și adeziuni pentru UNPR, noul dumneavoastră partid, domnule Stan. O vară-ntreagă n-ați făcut nimic și acum vreți să ne mai păcăliți o dată, aruncându-ne nouă în brațe o decizie pe care ar fi trebuit să o luați dumneavoastră și echipajul pestriț de incompetenți pe care-l moșiți pe banii noștri.
Sau, cumva, referendumul pe care îl aveți in vedere este de fapt soluția să nu-i mai țineți în corturi pe ciracii dumneavoastră de partid, oferindu-le oportunitatea să ne bată pe la uși pentru a cerși semnături de susținere?
Gălățenii v-au ales pentru a vă asuma soluții și decizii. Dacă vreți să organizați un referendum, vă propunem să vă alaturați demersului deja început de noi și anume organizarea unui referendum pentru demiterea primarului. Vă asigurăm că în cazul unui astfel de referendum, populația ar decide corect și în cunoștință de cauză.

Cătălin Cristache, vicepreședinte PMP