Câteva adevăruri despre legile justiției

Președintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, susține într-o postare pe Facebook că acţiunea de duminică a liderilor opoziţiei, care au mers la protestele de la Guvern, a fost organizată “pentru a-i face revenirea în viaţa politică a indecisului Dacian Cioloş”, iar PMP nu a fost acolo pentru că nu a fost invitat, scopul nefiind să se dea un mesaj de unitate din partea partidelor de opoziţie, ci de confiscare a protestelor de către anumite partide.
“Câteva adevăruri despre legile justiției
Am participat acum două luni, împreuna cu PNL şi USR, la şedinta de constituire a Comisiei speciale privind legile justiţiei.
Am fost, împreuna cu Robert Turcescu, la aceasta sedinţă convocată de PSD. Am cerut, alături de celelalte partide de opoziție, să nu se constituie o astfel de comisie pentru că obiectul acesteia ţine de activitatea comisiilor permanente de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat.
Am fost singurul dintre cei prezenți care a avertizat că o asemenea decizie va înfuria cetățenii care vor veni şi vor protesta în faţa Parlamentului.
Am decis, în calitate de partid parlamentar de opoziție, să VOTAM ÎMPOTRIVA înființării acestei comisii. Am spus clar că numirea în funcție a lui Iordache compromite orice acțiune a acestei comisii.
Am decis primii sa părăsim această comisie pentru legile speciale, iar colegul nostru, senatorul Dorin Bădulescu, a ieșit primul din sală şi nu a mai participat la nicio sedinţă pentru că am luat hotărârea să nu ne atingem de legile justiţiei, așa cum cere o parte a societății.
Nu am depus niciun amendament, spre deosebire de colegii din PNL şi USR, care s-au asezat la masă cu Iordache şi au depus zeci de amendamente.
Nu am participat la proteste în mod organizat pentru că acţiunea de protest a fost inițiată de cetățenii îngrijorați de inițiativele PSD, şi nu de partide. Majoritatea membrilor PMP au fost în stradă, şi nimeni nu a împiedicat sau descurajat vreun membru al partidului nostru sa nu iasă în stradă.
Legat de acţiunea de ieri, pot spune doar atât: a fost o acțiune organziată pentru a-i face revenirea în viața politică a indecisului Dacian Cioloş, iar PMP nu a fost acolo pentru că nu a fost invitat. Scopul nu a fost să se dea un mesaj de unitate din partea partidelor de opoziție, ci de confiscare a protestelor de către anumite partide.
Rămânem pe aceleași baricade cu cei care luptă împotriva PSD şi a apucăturilor sale ce țin de dorinţa de a subordona justiţia, chiar dacă în alte domenii avem viziuni şi abordări diferite faţă de celelalte partide din opoziţie.
Am făcut aceste clarificări pentru a limpezi anumite chestiuni ce țin de poziţionarea noastră cu privire la acest subiect intens dezbătut.
PMP este şi va fi întotdeauna împotriva ciumei roșii!”

Lasă un comentariu