Comunicat – Domnule Viceprim-ministru Gabriel Oprea, vă mulțumim că aţi demisionat!

Comunicat de presă

Domnule Viceprim-ministru Gabriel Oprea, vă mulțumim că aţi demisionat!

Aşa ar fi sunat un comunicat de presă pe care ar fi trebuit sa-l transmitem imediat ce exponentul interesului naţional, Gabriel Oprea, şi-ar fi exprimat regretul în legătură cu tragedia produsă în data de 20 octombrie 2015.
Domnule ministru de Interne, nu este o crimă să fugi de răspundere, dar ai obligația să-ţi asumi, ca demnitar al statului român, responsabilitatea pentru faptul că de aproape o săptămână eviţi să dai explicații pentru o tragedie pe care nu o mai poți ascunde.

Ancheta în acest caz are nevoie de claritate și de corectitudine, nicidecum de confuzie și de manipulare. Pentru ca situația să nu se agraveze, aveți o singura soluție: să vă prezentați de urgenţă demisia din funcția de membru al Guvernului României.

Nu constituie o mare dovadă de curaj şi bărbăţie să trimiteţi o avangardă formată dintr-o consilieră personală, în vârstă de 23 de ani, precum şi alţi şefi din UNPR, să vă ia, stângaci şi jignitor, apărarea. Aţi văzut ieşind în stradă oameni revoltaţi, care vă cer demisia. Credeţi că au fost şi ei plătiţi? Vă înşelaţi amarnic.

Dacă aveți un minim respect faţă de Poliția Română, față de cetățenii acestei țări şi față de toți cei care își pierd viaţa la datorie, nu mai așteptați, prezentaţi-vă demisia și demonstrați ca sunteți un om de stat, nu un simplu profitor al tranziţiei!

26 octombrie 2015

Departamentul Comunicare – Mișcarea Populară