Comunicat : Miscarea Populara Dolj acuza incapacitatea administratiei publice locale din Craiova

Comunicat de presa

1. Miscarea Populara Dolj regreta tragedia petrecuta cu cei doi adolescenti de la centrele de tip familial din Craiova, care s-au sinucis in urma cu cateva zile si exprima condoleante familiilor indoliate si celor care au avut grija de Cristina si Nicolae.

Miscarea Populara Dolj solicita Consiliului Judetean Dolj demiterea imediata a conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj – numita politic de PSD – pentru grave nereguli constatate in activitate, considerand ca se face vinovata de producerea acestei cumplite tragedii.

2. Miscarea Populara Dolj acuza incapacitatea administratiei publice locale din Craiova si a primarului Lia Olguta Vasilescu in legatura cu esecul inregistrat in demersul de calificare al Craiovei in finala competitiei pentru alegerea Capitalei culturale europene in 2021. MP Dolj constata ca municipii care nu au vechimea Cetatii Banilor s-au calificat in aceasta finala in detrimentul Craiovei.

Miscarea Populara Dolj critica modul defectuos in care au fost organizate procedurile de pregatire pentru aceasta selectie, inclusiv directionarea fondurilor alocate acestui proces catre prietenii politici ai PSD.
MP Dolj a fost singura formatiune politica ce nu a girat prin semnatura sa toate aceste nereguli de organizare.

Regretam faptul ca cetatenii Baniei au fost trasi pe sfoara de administratia locala si de primarul Lia Olguta Vasilescu si, consideram ca tuturor locuitorilor Craiovei li s-a facut o nedreptate prin felul in care administratia locala s-a implicat in acest proces.

3. Miscarea Populara Dolj a sesizat de-a lungul timpului nereguli flagrante in ceea ce inseamna amenajarea si gestionarea de catre Primaria Craiova a targului de saptamana din oras. Primaria Craiovei trebuia sa creeze o oportunitate pentru comerciantii ce isi desfasoara activitatea in targ, in schimb fondurile municipalitatii au fost directionate catre clientii politici ai PSD si ai Primarului Lia Olguta Vasilescu.

MP Dolj solicita institutiilor statului sa demareze o ancheta privind felul in care a fost incredintata activitatea de administrare a targului catre o firma condusa de un membru al PSD, si asupra cauzelor care au provocat incendiul din data de 11 decembrie 2015.

Presedinte MP Dolj,

Gelu Visan

Lasă un comentariu