Comunicat Ref: Magistrala 6 Metrou

646x404

PMP susţine promovarea marilor proiecte de infrastructură pentru dezvoltarea şi modernizarea transportului public

 

În şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti de astăzi, 29 septembrie a.c., consilierii generali ai PMP au votat în unanimitate pentru aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) – linia de metrou Magistrala 6, 1 mai-Otopeni, tronson 1, sector 1.

Concret, documentul respectiv marchează o etapă importantă în promovarea şi implementarea proiectului noii linii de metrou.

Conform proiectului, linia 6 de metrou se desfăşoară pe distanţa a 14.2 km şi 12 staţii, pe traseul 1 mai-Pajura-Casa Pesei Libere-Băneasa-Otopeni.

Valoarea proiectului este de circa 1,02 miliarde de euro, finanţarea urmând a fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, un credit al băncii Guvernului Japoniei (circa o treime din suma totală) şi alocaţii din bugetul de stat.

Conform estimărilor Metrorex, lucrările la infrastructura staţiilor şi tunelelor de metrou vor demara în a doua parte a anului 2017 şi se previzionează că noua linie de metrou va fi funcţională în cursul anului 2021.

Menţionăm că proiectul noii linii de metrou este parte a programului electoral cu care PMO s-a prezentat în faţa cetăţenilor în campania alegerilor locale din 2016.