Comunicat Ref: Posibila falsificare de semnături în Comisia de Învățământ a Senatului

16 septembrie 2016

Descarcati

Comunicat de presă

 

Ref: Posibila falsificare de semnături în Comisia de Învățământ a Senatului

În spaţiul public circulă informaţii contradictorii despre modul în care a fost semnat proiectul de lege iniţiat de Ecaterina Andronescu şi aprobat de Comisia de Învăţământ a Senatului, prin care se amână concursurile de directori din învăţământul preuniversitar.
Secretarul Comisiei pentru învăţământ din Senat, Dumitru Oprea, a declarat presei că nu a participat la şedinţa în care s-a aprobat proiectul, nu şi-a pus semnătură pe acest proiect şi nici nu a delegat pe altcineva să semneze.
Ecaterina Andronescu a declarat că: „Ştiu că secretarul comisiei, domnul Dumitru Oprea a lipsit, eu am semnat raportul ca preşedinte al comisiei. Doamna consilieră de la comisie a luat semnătura de la domnul Dănut (Cristian Dănuț Mihai ), vicepreşedinte al comisiei.
Cristian Dănuț Mihai a declarat că „semnătura seamănă cu a lui dar el nu a semnat, astfel încât va face şi o notă scrisă către preşedintele Senatului”.
PMP consideră că sunt suficiente motive ca Procuratura Generală să se autosesizeze, pentru a lămuri dacă există o infracţiune de falsificare a semnăturilor în Comisia de Învăţământ a Senatului.

Departamentul de Comunicare al PMP