Conferința de înființare a Organizației de Tineret Mișcarea Populară

Traian Băsescu, tinerilor din Mișcarea Populară: “Aşa cum arată sala acum va arăta forţa prezentului, dar mai ales forţa viitoare a acestui partid. Ce este în sală acum este viitorul partidului. Eu sunt doar prezentul vremelnic. Partidul va trebui imediat ce este posibil să intre pe mâna voastră, pentru că generaţia mea a făcut ce a putut, a făcut şi bune, şi rele, şi-a atins obiectivele majore, adică ţara este în NATO, este în Uniunea Europeană, are o economie de piaţă, dar ne-a trecut vremea. A venit vremea voastră, iar acest partid este expresia acestei decizii pe care noi am luat-o ca o nouă generaţie de politicieni să ne reprezinte şi să-i reprezinte pe români. (…) Mi-aş dori mult ca cei care vor fi aleşi să trateze organizaţia de tineret ca pe organizaţia de seniori, pentru că voi sunteţi cei pentru care se face acest partid”.

“În Consiliul Executiv Național am stabilit astăzi ca toate organizațiile, atât la alegerile locale, cât și parlamentare din 2016, să rezerve minim un loc eligibil pentru organizația de tineret. Asta înseamnă că vreți nu vreți veți fi aruncați în bătălia politică. (…) Contactul cu oamenii este acela care vă dă calitatea de oameni politici după ce v-ați înscris într-un partid. (…) Când te salută lumea și te cunoaște poți să spui că ești om politic. Recomandarea mea este să fiți activi, (…) să explicați ce vreți de la politică și ce vrem de la politică și, mai ales, să explicați că sunteți partidul pentru viitorul României și nu partidul care a asigurat perioada de tranziție. (…) Unii au făcut tranziția, alții trebuie să dezvolte România stabilă. (…) Este important ca România să devină un stat modern, puternic economic și social, un stat cu un nivel de sărăcie redus”

În cadrul Congresului au susținut discursuri și președintele executiv al MP, Eugen Tomac, prim-vicepreședinții Cristian Diaconescu, Siegfried Mureșan, dar și candidatul la șefia Organizației Tineretului Mișcarea Populară, Gabriel Ionuț Popa.

Gabriel Popa a fost votat ca președinte al Organizației de Tineret Mișcarea Populară cu un total de 2.075 de voturi exprimate de delegații prezenți la congres.

Cu această ocazie, a fost aleasă și echipa de conducere a organizației, formată din 29 de membri, funcția de secretar general revenindu-i lui Jean Andrei Fălcescu.

 


Conferința de înființare a Organizației de Tineret Mișcarea Populară

Lasă un comentariu