Conferință de presă PMP Brăila, vineri 3 noiembrie

Preşedintele PMP Brăila, Viorel Botea a afirmat, vineri într-o conferință de presă, că deşi autorităţile locale se laudă că vom avea în sfârșit pod peste Dunăre şi spital regional, pentru dezvoltarea infrastructurii din zona unde ar urma să fie făcute aceste investiții nu s-a mai vorbit deloc, după ce Șova a desenat pe hârtie Drumul Expres care lega Brăila de Galați.

Viorel Botea a precizat că împreună cu celălalt consilier judeţean al PMP Brăila, Ionel Adetu, vor încerca să vină în CJ Brăila cu cel puţin două proiecte privind dezvoltarea infrastructurii, în contextul realizării celor două investiţii de la nivel naţional. Botea susţine că este nevoie de drumul expres Brăila – Slobozia, precum şi dezvoltarea unei reţele prin care oamenii să aibă acces uşor la spitalul regional şi la pod, precum şi la Staţiunea Lacu Sărat. Președintele PMP a spus că o soluție ar putea fi o linie de tramvai modernă sau un metrou uşor.

“Considerăm foarte important ca între Brăila şi zona unde va fi podul – fiindcă tot acolo se va construi şi spitalul regional -, să fie un tramvai, un metrou uşor. Să lege tot. Inclusiv zona de la Lacu Sărat până la acest pod şi până la spitalul regional. Pentru că toate aceste obiective, în concepţia noastră nu reprezintă altceva decât poli de dezvoltare pentru Brăila. Construim şi facem două edificii importante, dar infrastructura din jur nu o facem în aşa fel încât să utilizăm cu adevărat acest pod?! Pentru că, de fapt, acesta va lega Dobrogea de Muntenia şi de Moldova. Şi aici va fi un nod de unde putem cu adevărat să realizăm o dezvoltare cum nu a mai fost până acum”, a declarat Viorel Botea.