Consilierii locali PMP au decis: credit BERD pentru autobuze noi

Datorita votului favorabil al celor doi consilieri locali PMP, Violeta Gaburici si Daniel Piftor, Iasul va avea mijloace de transport public local moderne, care vor oferi calatorilor conditii de siguranta si comfort, in cel mai scurt timp posibil.

Fondurile europene sunt varianta optima pentru Iasi, insa procedura de achizitie a autobuzelor poate dura ani de zile iar iesenii au nevoie astazi de autobuze si tramvaie noi.  Pana cand se va putea reinnoi parcul auto al RATP cu fonduri externe, vor mai lua foc alte autobuze pe strada, cu calatori in ele, se va circula in conditii infernale pe timp de vara si vor mai trece alte ierni grele, timp in care iesenii vor fi obligati sa astepte zeci de minute in frig.

Nu credem ca pe ieseni ii mai intereseaza sursa de finantare pentru acest pas spre normalitate. Credem ca pur si simplu vor un transport sigur si sunt satuli sa mai fie cobaii RATP-ului si ai primariei. La fel cum primarii PNL din Cluj, Arad, Brasov si Alba au apelat la acest credit BERD, la fel si iesenii vor beneficia de acest program garantat de Guvern.

Daca membri PNL sunt nemultumiti de aceasta decizie, ii invitam sa urce astazi intr-un autobuz sau intr-un tramvai al RATP si sa mearga din Copou in Alexandru cel Bun. Apoi, putem discuta despre oportunitatea unor fonduri europene in urmatorii ani.