Constantin Codreanu : PMP singura formațiune politică din România care luptă pentru drepturile românilor de pretutindeni

15421045_10154760525697226_3226692850562021082_n

Partidul Mișcarea Populară, singura formațiune politică din România care luptă pentru drepturile românilor de pretutindeni

Marți, 7 martie 2017, Grupul parlamentar al Partidului Mișcarea Populară a votat pentru modificarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanțărilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau acțiunile privind sprijinirea activității românilor de pretutindeni și a organizațiilor reprezentative ale acestora, precum și a modului de repartizare și de utilizare a sumei prevăzute în bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru această activitate.

Modificările aduse legii vin în sprijinul cetățenilor români din Diaspora în sensul eliminării din categoria beneficiarilor de finanțări nerambursabile a asociațiilor, fundațiilor, instituțiilor, persoanelor fizice sau juridice din România, rămânând ca destinația fondurilor să fie dedicată exclusiv prezenței românești din afara granițelor țării.

‘Prin decizia de a se opune acestor modificări, deputații celorlalte partide din Parlamentul României au decis să încalce aplicarea transparenței prin refuzarea extinderii conținutului propunerii legislative cu adăugarea unei noi componente, respectiv, asistarea comisiei de evaluare alcătuită din experți din cadrul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, de către deputați și senatori reprezentând cetățenii români din circumscripția 43 Diaspora’, a declarat deputatul Constantin Codreanu.

Propunerea legislativă a primit aviz favorabil din partea Consiliul Legislativ dar a fost respinsă în urma voturilor nefavorabile acordate astăzi în Plenul Parlamentului. ‘Indiferent de apartenența politică, ține de datoria tuturor parlamentarilor de a sprijini o aplicare cât mai transparentă și eficientă a prevederilor legislative, cu atât mai mult a celor care privesc respectarea drepturilor românilor noștri din Diaspora, din comunitățile istorice și din Republica Moldova, ținând cont de discriminările, stereotipiile și prejudecățile cu care se confruntă marea majoritate a acestora în afara granițelor’, a precizat Constantin Codreanu, deputat PMP ales în circumscripția nr. 43 și președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Deputat Constantin Codreanu