Declarație de presă după Consiliul Executiv Național

Miercuri, 17 august, a avut loc sedința Consiliului Executiv Național al PMP. La sfârșitul ședinței, Președintele PMP Traian Băsescu a făcut o declarație de presă.

Pe lângă problemele organizatorice discutate, s-a mai stabilit ca până pe 15 septembrie, in toate organizatiile, să se depună solicitări pentru a fi pe listele pentru alegerile legislative.
„Am făcut o recomandare și anume: președinții de organizații să recomande doritorilor să fie oameni care au o meserie. Când spun oameni care au o meserie nu mă refer la oameni care să aibă o diplomă, ci la oameni care să își fi practicat meseria și care să fie politicieni liberi. Atunci când nu ai practicat o meserie și te trezești proaspăt absolvent parlamentar nu vei face niciun rabat de la slugărnicia de a rămâne în politică cu orice preț. Cei care au o meserie vor face politică relaxați, pentru că vor ști că, dacă nu mai ies parlamentari la legislatura următoare, dacă sunt verticali în fața șefilor politici, au un refugiu în propria lor meserie”, a afirmat președintele Traian Băsescu.

IMG-20160817-WA0006

S-a mai discutat despre prioritățile legislative ale PMP. Sunt cateva proiecte depuse asupra carora parlamentarii PMP vor insista sa fie puse in discutie. O astfel de masura este legea care sa stimuleze constructia de creșe si gradinițe.
De asemenea s-a stabilit ca PMP să treacă la strângerea de semnături pentru listele de susținători pentru alegerile parlamentare.
PMP si-a asumat să susțină revendicările transportatorilor.
,,Suntem de acord că RCA a ajuns la un nivel insuportabil, în mod deosebit pentru transportatorii de marfă, dar și pentru taximetriști, ca, de altfel, și pentru cetățeni. Creșterea explozivă a RCA îi face necompetitivi pe transportatorii români. Și, așa cum am reușit să distrugem industria IT românească, așa cum am reușit să distrugem constructorii români, se pare că ne pregătim prin politicile făcute să distrugem și transportatorii români. Or, asta ar fi o pierdere greu de suportat de economia românească”, a declarat președintele PMP.

Vezi Apariții în presă pe acest subiect