Deputatul Adrian Todoran cere intervenţia primului-ministru la Primăria Repedea

Fals şi deturnare de fonduri la Primăria Repedea. Deputatul Todoran cere intervenţia primului-ministru

Cazul incredibil de la Repedea, unde primarul comunei a recurs la fals şi deturnare de fonduri pentru a achiziţiona un autoturism Dacia Duster, pe care îl foloseşte mai mult în scopuri personale, nu poate rămâne nesancţionat, consideră deputatul PMP Adrian Todoran. Acesta a solicitat Prefectului Judeţului să cerceteze cele relatate de media locală şi reţelele de socializare, iar premierului Viorica Dăncilă i-a adresat o interpelare în acest sens.

„Stimate doamnă prim-ministru, cu stupoare am aflat de faptul că în Comuna Repedea, Judeţul Maramureş, administraţia publică locală este guvernată de alte principii decât acelea impuse prin lege. O lege care, aşa cum reiese din cele prezentate pe reţeaua de socializare Facebook, precum şi de jurnaliştii de investigaţie din judeţ, este facultativă, fiind încălcată într-un mod incalificabil şi de neînchipuit pentru zilele noastre. Dar nu doar încălcarea legii în sine mă îngrijorează, ci şi repercursiunile care decurg din aceasta, cu precădere risipirea banilor publici şi crearea de privilegii pentru unii aleşi.

Achiziţionarea de către Primăria Comunei Repedea a unui autoturism, fără justificare legală, fără hotărâre de Consiliu Local, fără buget alocat în acest sens, reprezintă un abuz. Prevalarea de o hotărâre a Consiliului Local, modificată în esenţa sa, prin adăugiri de paragrafe, astfel încât sensul acesteia să se schimbe total şi să permită Primăriei să cumpere un autoturism, reprezintă un fals în acte publice şi o evidentă deturnare de fonduri.

Doamnă prim-ministru, eu, în calitate de deputat şi reprezentant al intereselor maramureşenilor în Parlamentul României, vă solicit să vă sesizaţi cu privire la acest caz, să verificaţi legalitatea actelor întocmite, precum şi modul netransparent de achiziţionare de către Primăria Repedea a autoturismului marca Dacia Duster, cu numărul de înmatriculare B 699 PRI, şi să luaţi măsurile legale care se impun, inclusiv acelea de sesizare a organelor de urmărire penală”, spune deputatul Adrian Todoran în interpelarea sa.

Scurt remember

În luna ianuarie 2018, Primăria Repedea a achiziţionat un autoturism marca Dacia Duster, în valoare de 17 mii euro. Acest lucru se putea face doar având la bază o hotărâre de Consiliu Local. Or ea nu exista. În acest sens, pentru a se acoperi în acte, primarul Ioan Miculaiciuc şi secretarul Pavel Popovici au falsificat o hotărâre de Consiliu Local datând din luna martie, 2017, ce prevedea cumpărarea unei autoutilitare, pentru interevenţii în caz de calamităţi naturale, incendii etc. În conţinutul hotărârii respective au inserat şi achiziţia unui autoturism. Astfel, în baza falsului, primarul a dispus cumpărarea maşinii. Cazul a fost sesizat de un grup de consilieri locali, care au publicat pe Facebook hotărârea modificată, precum şi hotărârea originală, aşa cum a fost ea trimisă Prefecturii Maramureş.

Lasă un comentariu