Deputatul Constantin Codreanu la „Primăvara culturală la Sfântu Gheorghe”

 

17619416_10155068159667226_1096632899_n

Deputatul PMP, domnul Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a participat marţi, 28 martie, alături de profesori universitari, înalte feţe bisericeşti şi tineri reprezentanţi ai Mişcării Unioniste la evenimentul „Primăvara culturală la Sfântu Gheorghe”.

Programul acestuia a debutat în data de 14 martie şi va continua până pe 2 aprilie cu o serie de evenimente, atât culturale, ştiinţifice, cât şi civice.

În cadrul Colocviului “Unirea Basarabiei cu România, martie 1918 – perspectiva Centenarului Marii Uniri, 1 decembrie 2018” desfăşurat în cursul zilei de ieri la Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, domnul deputat Constantin Codreanu a vorbit despre „Unirea, o soluţie de viitor pentru cele două state româneşti”, alături de prof. univ. dr. Corneliu-Mihail Lungu, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, prof. univ. dr. Gheorghe Sbârnă şi alţi academicieni de renume.

„Evenimentul la care am participat reprezintă o sărbătoare a primăverii, o sărbătoare a încrederii şi a speranţei că viitorul apropiat nu va mai fi despre acţiuni care să conducă la ReUnirea Basarabiei cu România, ci despre România Mare. Deşi paşii pe care îi parcurgem par mici, ei se îndreaptă rapid spre un scop comun: ReUnirea celor două state româneşti. Mă bucur să îi revăd, aici la Sfântu Gheorghe, pe cei alături de care sunt de ani buni pe baricada civică.

În același timp, cred că este momentul ca unioniștii pragmatici să se implice în politică, pentru că Unirea este un act politic. Aici mă refer, în special, la tinerii din Republica Moldova, întrucât ei cunosc cel mai bine problematica de acolo și simt în fiecare zi cum propaganda rusească înflorește. Este de ajuns cât am vorbit despre Basarabia îngenuncheată, cu lacrimi și tristețe în priviri. Este imperios necesar să ne unim forțele și să acționăm zilnic în vederea realizării dezideratului tuturor românilor. Mai ales, în contextul în care președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, se aventurează în declarații și referendumuri belicoase. Să fim toți împreună și fiecare în parte soli ai ReUnirii!” a fost mesajul transmis de către Constantin Codreanu.