Deputatul Petre Petrescu este noul președinte al PMP Dolj

Secretarul general PMP, Dorel Constantin Onaca, alături de Petre Popescu
Secretarul general PMP, Dorel Constantin Onaca, alături de Petre Popescu

 

Deputatul Petre Petrescu este noul președinte al Partidului Mișcarea Populară, organizația județeană Dolj. Acesta a fost prezenta în cadrul conferinței de presă organizată vineri, la care a fost prezent secretarul general al PMP, Dorel Constantin Onaca.
„Prezența mea aici este datorată de două motive. Unul este acela că iubesc Craiova, în urmă cu 16 ani am terminat aici doctoratul, la Universitate, iar motivul principal este că Consiliul Național Executiv al PMP a luat act de rezultatul alegerilor locale și toate organizațiile care au avut două procente sub media națională au fost dizolvate și numiți președinți interimari. Vă aduc la cunoștință că, începând de marți, dar o să facem numirea oficială azi, domnul deputat Petre Petrescu este președintele organizației județene a PMP. În timp de două săptămâni va prezenta un consiliu județean interimar care va fi supus atenției Consiliului Executiv Național”, a explicat secretarul general PMP, Dorel Constantin Onaca. Acesta a spus că principalul obiectiv este de a avea un scor cu două cifre la alegerile parlamentare.

Petre Petrescu a explicat ce își dorește de la organizația pe care o conduce începând de vineri. „Am avut discuții cu tot felul de oameni care erau oarecum mirați de traseul acesta de la stânga la dreapta în ceea ce mă privește pe mine. Nevoia de dreapta în județul Dolj și în România este clară. Ce vrem noi să facem? Vrem să facem un partid deschis, să solicităm tuturor celor care vor să se implice în viața politică, într-o altfel de politică, una corectă, în sprijinul cetățeanului, să vină alături de noi. Suntem împotrivă promiscuității în general, dar mai ales în politică și în viața socială. Știu că ne-am angrenat într-o luptă extrem de grea. Rezultatele obținute de PMP la alegerile locale în județul Dolj sunt unele extrem de modeste. Nu sunt lipsit de modestie, spun doar că dacă subsemnatul, cu expertiza pe care o am în domeniu, ar fi condus campania la locale, vă garantez că eram a doua forță. 12% pe Craiova este un scor pe care mi-l permit oricând. Din păcate, vorbim despre istoric, despre lucruri care s-au întâmplat și asupra cărora nu putem să revenim. Din această echipă vor face parte doar oameni care pot să aducă voturi. Dacă cineva vrea să fie împărat, trebuie să spună ce poate el să facă pentru împărăție. Dacă cineva vrea să fie împărăteasă, trebuie să spună ce poate să facă pentru împărăție. Declar aici deschis că îmi voi ține cuvântul în continuare, că voi face politică așa cum știu, cu seriozitatea și trăinicia mijloacelor pe care știu să le aplic și cu organizarea riguroasă. Dacă vreți, contractul meu cu PMP este că dacă nu reușesc să duc partidul la un scor care să ne permită să intrăm în Parlamentul României, eu și echipa mea nu avem ce să căutăm aici. Automat, dacă PMP Dolj nu trece pragul, toată echipa este demisă din start, iar la dosarul fiecăruia va exista o demisie în alb”