Despre modificările prin care se măresc salariile bugetarilor

Traian Băsescu
Traian Băsescu

„Azi nu analizez dacă se poate, ci doar incompetența în politică.
Versatul și demagogul PSD a introdus în Parlament, pe ultima sută, modificări prin care se măresc salariile bugetarilor din sectoare cu cea mai mare acoperire electorală: educație, sănătate, asistență socială.
De dragul opoziției și de teamă că pierd inițiativa, liberalii nu participă la votul din Parlament și reclamă că bugetul nu poate susține măririle salariale. Mai mult, liberalii reușesc să țină scandalul la cote maxime, cerând verificarea cvorumului și amenințând cu atacarea la CCR. Nu se puteau crea condiții mai bune pentru versații politicieni pesediști pentru a arăta că ei luptă pentru mărirea salariilor, în timp ce PNL-ul este împotrivă.
Și pentru că viața ne arată că în politică nu există limite pentru prostie și ridicol, ieri seară, pe toate televiziunile, pesediștii îi băteau în cap pe liberali cu propriul lor program în care este scris negru pe alb că ei vor mări salariile din sănătate, educație și asistență socială chiar de la 1 ianuarie 2017. Adică exact ce a făcut PSD-ul în Parlament.
Ce să mai spun despre faptul că liberalii au reușit să antreneze de partea lor și pe Dacian Cioloș, dar și pe Președintele Iohannis. Altfel, dezastrul electoral ar fi fost incomplet.
Dacă ar exista o poliție a politicii, care să sancționeze greșelile la fel cum este la circulație, cu siguranță conducerea liberalilor în frunte cu doamna Gorghiu și-ar pierde dreptul de a conduce PNL.
Culmea politicii este că liberalii au dreptate.”