Dezbaterea “Forumul candidaților la PMB

Am participat azi, vreme de citeva ore, la dezbaterea “Forumul candidatilor la PMB”, organizata la Teatrul Elisabeta de Reteaua Civica Bucuresti. Sala plina, organizare ireprosabila, intrebari si raspunsuri despre administrarea Bucurestiului.
Dintre candidatii invitati au absentat nemotivat (dar nu ma mira!) Gabriela Firea si Catalin Predoiu. Adica USL.
Au fost prezenti Turcescu, Dan si Barbu.
Desteptarea, Bucuresti!

“Un primar general nu e Harry Potter, el nu va putea lucra pentru a-şi duce la îndeplinire viziunea despre Bucureşti fără sprijinul organizaţiilor non-guvernamentale, fără spirjinul cetăţenilor, fără spirjinul mediului privat şi al unui Consiliu General responsabil. Îmi doresc ca după 4 ani de administraţie Turcescu să existe un transport public civilizat, modernizat, capabil să satisfacă nevoile acestui oraş şi pe ale cetăţenilor lui. Îmi doresc finanţarea unor lucrări începute deja, scrise deja în scriptele primăriei, dar care fie nu au fost finanţate, fie au fost întârziate şi produc în momentul de faţă pagube în bugetul municipalităţii”, a spus Turcescu.

El a precizat că doreşte să aibă două mandate de primar şi să poată convinge Parlamentul să voteze o nouă lege a Capitalei.

“Oraşul acesta nu mai poate supravieţui cu şapte bugete diferite, cu şapte viziuni de dezvoltare, cu primari care îşi respectă mai degrabă mandatul politic în detrimentul mandatului oferit de cetăţeni. Oraşul are nevoie de o nouă împărţire”, a adăugat Turcescu.

În legătură cu Catedrala Mântuirii Neamului, candidaţii au avut păreri total diferite. Astfel, Daniel Barbu a spus că nu i se pare oportun ca Primăria Municipiului Bucureşti, primarul, Consiliul General, să aloce fonduri pentru finalizarea acesteia, adăugând că este convins că Patriarhia are fondurile necesare pentru a finaliza execuţia clădirii respective. Nicuşor Dan a spus despre acest subiect că este “un punct sensibil” asupra căruia ar trebui să se pronunţe bucureştenii prin referendum. În schimb, Robert Turcescu a precizat că va aloca bani, dacă va fi primar, pentru finalizarea acestui obiectiv.

sursa: agerpres

Lasă un comentariu