Diaspora

PROGRAM POLITIC PENTRU DIASPORA

1. Înființarea Ministerului pentru românii de pretutindeni.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va face legătura între diaspora și celelalte instituții ale statului român, si se va ocupa de sprijinul celor care isi doresc sa revina in tara. Ministerul va avea un buget de 100 milioane euro si va avea doua agentii:

a)Agentia pentru intoarcerea romanilor acasa.
b)Agentia pentru pastrarea culturii si valorilor romanesti in diaspora.

Românii care doresc să se întoarcă în țară și care doresc să investeasca intr-o afacere, vor primi un ajutor financiar egal cu suma investită din partea Ministerului nou creat, beneficiind gratuit si de consultanță pentru a putea dezvolta afacerea in conditiile legilor din Romania. Ministerul va urmari si inlesni totodata si legatura investitorului cu oficialitatile locale, pana la finalizarea proiectului respectiv.

2.Înființarea Ministerului pentru ReUnirea Republicii Moldova cu Romania.

Acest minister va pregati si administra intreg procesul pe care Romania îl va desfășura până in momentul realizarii Marii Uniri. In Republica Moldova, procentul celor care isi doresc Unirea cu Romania a crescut in ultimii ani de la 3% la 32% si continua sa creasca. Dorim ca in maxim 4-5 ani, MAREA UNIRE sa devina o realitate.

3.Scăderea taxelor consulare.

Vom prezenta o inițiativă legislativă, cu identificarea totodată a  resurselor necesare, punând accent pe informatizarea unor servicii astfel încât, unele operațiuni să poată fi rezolvate prin accesarea de programe online care să înlocuiască atat drumurile costisitoare și inutile la ambasade si consulate, cat si multe taxe.