Echipa PMP la Congresul PPE din Malta, 29-30 martie

foto-8-pmp-la-inceperea-congresului

Eugen Tomac, președinte executiv PMP:
„Echipa PMP participă astăzi la Congresul Partidului Popular European din Malta, o reuniune extrem de importantă, în cadrul căreia se va discuta despre provocările prezentului şi viitorul Europei. Brexit şi contracararea propagandei ruseşti în UE sunt, în acest moment, două dintre cele mai importante subiecte pe agenda PPE.
În acest context, mesajul nostru este clar: suntem preocupaţi să contribuim la prosperitatea şi sustenabilitatea Uniunii Europene, clădită pe valorile sale consacrate, în care statele acţionează împreună.
Înțeleg că euroscepticismul își poate găsi locul în state care au dovedit eficiență în guvernare și în administrarea resurselor proprii. Este dificil însă de înțeles și de justificat euroscepticismul în România, cu atât mai mult cu cât UE ne-a adus o largă paletă de beneficii, inclusiv economice.
Pentru România, un rol consolidat în UE este un mijloc esențial de atingere a interesului național. Nu te poți aștepta să ai acces la instrumentele europene, la influență, la securitate, fără să fii participant la masa marilor negocieri, procese și exerciții de reflecție care domină agenda UE.
Europa cu doua viteze, cu cercuri concentrice sau cu ritmuri diferite nu trebuie să îndepărteze România de masa deciziilor. Dorim să fim parte a deciziilor legate de direcţia şi ritmul de dezvoltare al Europei.
PMP rămâne un promotor al proiectului european în România și un promotor al României în UE.”

Delegația PMP este formată din președinții executivi Eugen Tomac și Valeriu Steriu, prim vicepreședintele Siegfried Mureșan, vicepreședinții Cătălina Bozianu, Robert Turcescu și secretarul executiv Ionuț Simionca

Siegfried Muresan, prim vicepreședinte PMP și purtător de cuvânt al PPE

Delegatia PMP la Congresul PPE