Robert Turcescu: Este un abuz că PMP nu primeşte un loc în Comisia SRI!

jos-mascarada-jos-abuzul-scandal-monstru-in-parlament-intre-turcescu-si-tariceanu-cu-privire-la-componenta-comisiei-sri-video-218056Deputatul PMP Robert Turcescu a declarat luni la Parlament că este „un abuz” faptul că PMP nu primeşte nici un loc în Comisia pentru controlul activităţii SRI.

”Propunerea pe care o fac de la această tribună este să citim împreună articolul 64, alineatul 5 din Constituţia României (…) Păi, eu astăzi văd că avem în configuraţia politică şi USR şi ALDE şi PSD şi UDMR, dar şi PMP. Faptul că PMP prin jocul desfăşurat în acestă dimineaţă nu primeşte niciun loc în comisia SRI, nici SIE considerăm că este un abuz. Considerăm că într-un Parlament în care deunăzi se vorbea cu voce tare despre restabilirea rolului Parlamentului, despre nevoia mai ales într-un astfel de context de a avea un adevărat control parlamentar asupra serviciilor de informaţii ceea ce se întâmplă astăzi este un abuz”, a spus Robert Turcescu în plen.

Vezi VIDEO cu interventia din Plen

„Prin urmare Grupul parlamentar al PMP va refuza să participe la o astfel de mascaradă, la un astfel de abuz. Ne retragem de la această şedinţă de plen”, a anunţat Turcescu.

La iesirea din Plenul Parlamentului deputatii Robert Turcescu si Valeriu Steriu, au facut declaratii presei

„Acele legi privind reformarea serviciilor de informații sunt o necesitate, pentru că ceea ce se întâmplă în momentul de față corespunde unei realități din anul 1992. Suntem la distanța de 24-25 de ani de la momentul la care s-au scris niște legi pentru SRI și SIE. Sigur, cu niște amendamente care s-au mai produs în ani prin ordonanță de urgență pe ici, pe colo. Una dată în 2002, cea care ne-a făcut să avem mai mulți de Ghiță astăzi în România, prin care serviciile au putut înființa societăți comerciale. E clar că o discuție foarte serioasă și aplicată în legătură cu acest pachet legislativ trebuie să existe. Pachetul legislativ este scris, însă la nivelul anului 2006. De asemenea, trebuie actualizat
Într-o perioadă în care, iată, suntem într-un context în care am plecat cu bună credință în ideea că se poate discuta cu adevărat despre reformarea acestor servicii, pornind chiar de la controlul parlamentar, când noi, astăzi, PMP, ne vedem practic excluși din participarea la aceste comisii de control, (…) cum am mai putea crede, prezuma, buna credință a viitorilor noștri parteneri de dialog, ceilalți colegi din Parlamentul României, pe un pachet privind reforma serviciilor de informații, câtă vreme ei nu au arătat în acest moment dorința de a începe de undeva cu toții acest proces de reformare practic a activității serviciilor secrete printr-un control parlamentar transparent, democratic exercitat de Parlamentul României. (…) Noi susținem cu tărie că este nu numai momentul, credem că este trecut de momentul în care trebuiau să se întâmple astfel de discuții și astfel de schimbări în ceea ce privește legislația care guvernează cele două mari servicii, SRI și SIE”, a afirmat deputatul PMP.