Eugen Tomac a fost ales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară

În prezența a 2.500 de delegati, Partidul Mișcarea Populară s-a reunit, sâmbătă, pentru a-și alege o nouă conducere.
Liderul PMP Traian Băsescu s-a retras din fruntea partidului, iar Eugen Tomac a fost ales președinte, cu moţiunea “Partidul Mişcarea Populară – Reîntregim România!”.

Congresul a stat sub semnul unirii Republicii Moldova cu țara, Traian Băsescu afirmând că lasă moștenirii noii conduceri a formațiunii obiectivul reînregirii țării.
”Acest Congres înseamnă o etapă încheiată și un proces de relansare a partidului”, a spus Traian Băsescu, în discursul său, precizând că partidul este mult mai puternic ”În mod cert, începând de astăzi vom fi mai puternici, pentru că vom avea în frunte o echip care va trebuie să dea soluții și să îi convingă pe români”, a mai spus președintele Traian Băsescu.
În cadrul Congresului a fost supus la vot oferirea titlului de de preşedinte de onoare a PMP lui Traian Băsescu. În replică, fostul preşedinte a spus că va rămâne mereu aproape de PMP şi de obiecivele acestuia.

“Vreau să ne înţelegem foarte bine. Nu este o funcţie, este un titlu. În cariera mea de preşedinte am primit vreu 5 titluri de doctor honoris, îl pun şi pe acesta în aceeaşi linie. Trebuie să vă spun că de la Universităţi prestigioase (…), dar este un titlu prestigios, nu o funcţie executivă. Voi onora acest titlu pe care mi l-aţi acordat, rămânând mereu aproape de PMP şi de obiective”, a spus președntele Traian Băsescu.

“Avem parte de o guvernare incapabilă să genereze iniţiative şi proiecte, care să îi facă pe români mai increzători. Nu poţi privi cu speranţă spre Palatul Victoria şi să o vezi pe Dăncilă bâlbâindu-se. (…) Noi vrem oameni competenţi şi pregătiţi, ei vor o Românie izolată de Europa, ei vor o Românie care să nu fie băgată în seamă de nimeni, noi vrem o Românie în care educaţia să fie o investiţie reală, ei vor o Românie uşor de manipulat (…)”, a spus Eugen Tomac la citirea moţiunii “PMP – Reîntregim România”.
“Să nu vă pară rău de cei care au trădat PMP. Şi Iisus a fost trădat. Doar noi vom reuşi împreună cu preşedintele Traian Băsescu să rescriem acea pagină de aur a istoriei de care România are nevoie. Fiţi siguri că, aşa cum am reuşit până acum să ne mobilizăm ori de câte ori a fost nevoie, cum credem şi luptăm alături de preşedintele Traian Băsescu, vom avea energie şi pe mai departe. Nu ne dăm bătuţi nici în faţa PSD, nici în faţa PNL. Avem drumul nostru şi îl ducem mai departe”,
Noul preşedinte executiv al partidului este Marius Paşcan, iar secretar general este Dorel Onaca.

Vicepreşedinţii partidului aleşi sâmbătă sunt: Petru Movilă, Cătălin Cristache, Cătălin Bulf, Gabriela Dobrotă, Mircea Sămărtinean, Adrian Todoran, Clement Negruţ, Sebastian Moise, Ionuţ Simionca, Vasile Lungu, Marian Andronache, Severica Covaciu, Gheorghe Baciu, Gabi Ionaşcu, Corneliu Bichineţ, Ştefan Florescu, Costel Mihai, Bogdan Gavrilescu, Ştefănel Dan Marin, Constantin Codreanu, Doru Coliu, Cristian Sefer, Lucian Iliescu.

Secretari generali adjuncţi sunt: Rizia Tudorache, Romulus Lucian Iaru, Ioana Constantin, iar secretari executivi – Ion Melinte, Viorel Botea, Nicolae Daviţoiu, Ioan Piţigoi, Daniel Păloiu, Romulus Buhăescu, Gabriel Rădulescu, Nicolae Ivăşchescu, Vasile Gheorghe, Alin Baciu, Valerian Vreme, Florin Remeţan, Adrian Florescu, Cătălin Militaru. Nicolae Sebe a fost ales în funcţia de trezorier al partidului.
Congresul – Eveniment pe facebook

Lasă un comentariu