Eugen Tomac : actualul Guvern să plece

download-11

„Grupul parlamentar al PMP își exprimă profunda îngrijorare față de situația care s-a creat în societate. Am urmărit cu multă atenție discursul președintelui Iohannis. Este un discurs de campanie pentru referendum. Regretăm, însă, că PSD nu se trezește din beția puterii. (…) Semnalul dat de cetățenii care au ieșit din propria convingere timp de o săptămână în fața Guvernului pentru a da un semnal de alarmă trebuie tratat cu toată seriozitatea. Deci, sperăm ca lucrurile să nu degenereze pentru că societatea nu are nevoie de conflicte interne, alimentate și de o parte și de alta, ci are nevoie de discuții deschise în interesul societății și democrației românești. Sperăm ca actorii politici să dea dovadă de mult mai multă responsabilitate.

Nu criticăm, e o constatare. Președintele și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu ce s-a întâmplat în ultima perioadă și a amintit că va convoca un referendum pe tema pe care o cunoaștem deja — integritate și anticorupție. Este un instrument democratic, dar a utilizat acest prilej pe care l-a avut de a se adresa Parlamentului și a transmis câteva ținte clare tocmai pentru a menține această stare de tensiune care există în societate, tensiune care a fost generată de domnul Dragnea, împingând Guvernul în această capcană din care nu pot ieși nici la ora actuală.

Sperăm că și cei care au fost sancționați să înțeleagă și mâine, la moțiunea de cenzură, să avem parte de un vot de conștiință și actualul Guvern să plece astfel încât să vină un Guvern care să stabilească această încredere de care este nevoie între autoritate și cetățean” „, a afirmat presedintele executiv PMP Eugen Tomac, la Parlament.