Eugen Tomac: Amendamentele depuse de Traian Băsescu la legea graţienii nu sunt ale PMP

Presedintele executiv PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că amenamentele depuse de preşedintele PMP, Traian Băsescu, la legea graţierii nu au fost discutate în partid şi dacă ele vor fi depuse nu vor fi considerate ca fiind ale PMP, ci ale senatorului Traian Băsescu, afirmând că în cadrul CEX al PMP.
„Vreau să fiu corect înteles, deşi nu este foarte uşor. Eu în calitate de lider al grupului PMP din Camera Deputaţilor nu am văzut aceste amendamente şi în cadrul partidului nu am discutat aceste amendamente. Consider că aceste amendamente nu sunt ale PMP, dacă ele vor fi depuse, le vom analiza şi noi cu multă atenţie, dar cel mai probabil aceste amendamente dacă vor amendamente ale domnului preşedintele Traian Băsescu şi nu ale Partidului Mişcarea Populară

Domnul preşedinte Traian Băsescu este preşedintele partidului nostru, dar acest subiect nu a fost discutat în sânul PMP şi pentru a clarifica lucrurile am simţi nevoia să faca această precizare. Săptămâna viitoare în Consilul Executiv vom dezbate inclusiv acest subiect. (…) Am vrut să subliniez foarte clar că nu sunt amendamentele PMP. Vom avea o discuţie în sânul partidului şi vom clarifica mult mai mult celelalte aspecte (…) Luni la prima oră putem avea această şedinţă.

Domnia sa are o vastă experienţă politică, probabil are motive deplin întemeiate pentru a face demersuri în calitate de senator, dar ele nu au fost elaborate de noi. Noi îl respectăm pe domnul preşedinte Traian Băsescu, dar cred că este important să avem această discuţie în partid”, a spus Eugen Tomac.