Eugen Tomac: Codul Administrativ este dovada unui blat politic murdar, un cod al trădării naţionale

Eugen Tomac: Codul Administrativ este dovada unui blat politic murdar, un cod al trădării naţionale

Partidul Mișcarea Populară critică dur modificările aduse Codului Administrativ. Președintele PMP, Eugen Tomac, acuză un blat transpartinic, calificând legea dezbătută astăzi în Camera Deputaților drept „Codul trădării naționale”.
„Sunt cel puțin trei elemente extrem de grave legiferate prin acest Cod al trădării naționale. Mai întâi, oficializarea în România a limbii maghiare, o cedare de nepermis în an Centenar; doi, la fel de grav, crearea unor noi categorii de pensionari privilegiați, respectiv primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene. Asistăm la un blat politic murdar. Există o înţelegere clară pentru ca aleşii locali să aibă alt statut decât ceilalți cetăţeni. Singurii care merită în această ţară să aibă un statut special sunt militarii, care au luptat pentru onoarea României în teatrele de război din întreaga lume și foștii deținuți politc; trei, prefecţii, subprefecţii şi şefii deconcentratelor vor avea rang de secertari de stat şi, respectiv, subsecretari de stat. Cu alte cuvinte, România va deveni ţara cu peste 1300 de demintari. Oare nu înțelegem că funcția de demnitate publică este o onoare pe care ne-o oferă societatea? Bineînțeles, PMP va vota împotriva acestui Cod, împotriva oficializării limbii maghiare în România, împotriva pensiilor speciale, împotriva demnitarilor fără demnitate, a declarat Eugen Tomac, după dezbaterile în plen.
PMP va ataca această lege, împreună cu alți deputați din opoziție, la Curtea Constituțională a României.
La rândul său, președintele executiv al PMP, Marius Pașcan, a atras atenția încă de la început asupra pericolului pentru România a modificărilor Codului Administrativ. „Noul Cod Administrativ lezează suveranitatea ţării şi reprezintă parafarea legislativă a strategiei pe termen lung de edificare a autonomiei teritoriale pe criterii etnice, în regiunile botezate separatist drept „Ținutul Secuiesc” și „Partium”. Mai grav, prin această lege este introdus caracterul obligatoriu al limbii maghiare în instituțiile prefectului și serviciile publice deconcentrate ale ministerelor. Concret, serviciile deconcentrate, care reprezintă extensii directe ale Guvernului României, precum Agenția Națională pentru Administrare Fiscală, pentru Protecția Consumatorului, Protecția Mediului sau pentru Plăți și Inspecție Socială, ori Agenția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, precum și alte zeci de instituții deconcentrate vor fi obligate să oficializeze limba maghiară, pe lângă limba română, a declarat Marius Paşcan

Lasă un comentariu