Eugen Tomac : Colegiul Național din martie va pregăti viitoarele acţiuni ale partidului

PMP

Presedintii executivi ai PMP, Eugen Tomac si Valeriu Steriu au facut declaratii la finalul sedintei saptamanale CEN.

„Prioritate pentru noi reprezintă alegerile locale în fiecare organizație județeană, astfel încât să avem filialele legal constituite cu legitimitatea necesară pentru a-și pune în aplicare obiectivele. (…) Astăzi, totodată, Consiliul Executiv Național a convocat Colegiul Național pe care-l vom avea pe 3 martie la Brașov, unde vor participa toți președinții de filiale, toți parlamentarii și membrii Colegiului Național. Va fi o ședință extrem de utilă pentru a pregăti următoarele acțiuni pe care urmează să le aibă partidul.
Trebuie să solicităm cetățenilor să facă front comun alături de toți politicienii de bună credință care-și doresc în mod clar că acea decizie din 2009 să fie pusă în practică. Vom avea un Parlament credibil și eficient atunci când vom trece de acest test al responsabilității și vom reduce numărul de parlamentari la 300. (…) Pentru noi reprezintă în continuare un obiectiv extrem de important reducerea numărului de parlamentari. Nu au nicio justificare nici cei din PSD, nici cei din PNL atunci când spun că nu mai e de actualitate acest subiect. Este de maximă actualitate și noi vom insista pe această temă cu multă perseverență pentru că este un obiectiv politic în care credem”, a declarat liderul PMP Eugen Tomac

Presedintele executiv Valeriu Steriu, a declarat, la rândul său, că în cadrul CExN a fost finalizat regulamentul intern al partidului.

„Ne-am pus la punct un regulament de funcționare pe care-l vom valida în scurt timp în ședința mare a partidului. Partidul a intrat într-o viață normală de partid parlamentar.(…) O astfel de ședință, probabil, vom avea în următoarele săptămâni în fiecare zi de luni. (…)Construind un regulament de funcționare punem, de fapt, temelia alegerilor la nivelul județelor care vor avea loc în această primăvară, astfel încât, în acest an, probabil în partea a doua, mai spre sfârșit, să avem un congres în care să punem pe masă aceste aspecte. Noi avem speranța, cel puțin eu, că președintele Traian Băsescu va continua să conducă acest partid și după viitorul congres”, a declarat Valeriu Steriu la finalul Consiliului Executiv Național al PMP.

Astăzi am făcut și o analiză pe ceea ce înseamnă sedii. În urma fuziunii sunt multe lucruri încă neclare juridic. Avansăm cu acest proces de fuziune, spre final, mai avem aspecte juridice de limpezit. Așteptăm din partea instanței un termen pentru a cunoaște când se va pronunța ultima instanță”, a spus președintele executiv al PMP.