Eugen Tomac critica afirmatia presedintelui Iohannis referitoare la unirea R. Moldova cu România

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac critică declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că unirea Republicii Moldova cu România nu este fezabilă, Tomac susţinând că orice demnitar al statului român ce se aşază împotriva curentului unionist rămâne un prizonier al istoriei nefaste.

An de an, pe 3 octombrie, Președintele Iohannis serbează, alături de comunitatea germană din România, în curtea Ambasadei Germaniei la Bucureşti, Ziua Națională a Germaniei. Această dată marchează Ziua Reunificării Germaniei de Est cu Germania de Vest, după ce națiunea germană a fost divizată, fără voia ei, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.
Astazi am fost profund revoltat când am auzit, din vocea șefului statului român, că unirea R. Moldova cu România nu e “fezabilă”.

Domnule Preşedinte,

Națiunea română a fost divizată printr-o înțelegere criminală a celor doi monștri, Hitler şi Stalin, şi milioane de români au avut de suferit cumplit în urma diabolicului pact Ribbentrop-Molotov.

A spune astăzi că unirea nu este o soluţie de reîntregire a naţiunii române, înseamnă a da timpul înapoi şi a-i face din nou pe românii din R.Moldova prizonieri nefericiţi ai unei pagini gri de istorie.

Românii din R.Moldova au nevoie să știe ca ţara-mamă, România, este pregătită oricând să-i primească înapoi.

În preajma Centenarului, vă reamintesc, Domnule Preşedinte, că Basarabia a fost prima provincie care a votat, la 27 Martie 1918, unirea pe veci cu patria-mamă, România.

Noi nu avem un alt răspuns la înțelegerea criminală încheiată între Hitler şi Stalin decât să spunem răspicat că susținem UNIREA celor doua state romanești.

Orice demnitar al statului român ce se aşează împotriva acestui curent, rămâne un prizonier al istoriei nefaste, închizându-şi astfel foarte multe opţiuni de construcţie cu privire la viitorul naţiunii române.