Eugen Tomac: Dragnea a transformat astăzi Parlamentul în element de decor

Tomac comisieEugen Tomac:

„În două ore de audieri, am înţeles perfect ce Guvern va conduce România. Unul incompetent, mincinos şi fără pic de respect pentru reguli elementare ale democraţiei. Mai mult nici nu puteam aştepta de la condamnatul Dragnea.
Pentru fiecare ministru propus au fost alocate 30 de minute, timp, evident, insuficient pentru a răspunde tuturor întrebărilor. Dragnea a transformat astăzi Parlamentul în element de decor. Exact aşa vor fi şi viitorii miniştri. De decor.
La Comisia pentru Afaceri Europene, doamna Mihaela Toader a avut dificultăţi în a explica câte unităţi medicale are de gând să construiască. La pagina 36 din Programul de Guvernare spune că vor fi 315 astfel de unităţi. La două pagini distanţă, cifra creşte ca prin minune la 400. Doamnei Ana Birchall, ministru delegat propus pentru Afaceri Europene, nu mi-a fost permis să-i adresez întrebări. Se pare că tot ce depăşeşte 30 de minute este un efort intelectual mult prea mare pentru PSD. Am părăsit sala în semn de protest.
La Comisia pentru politică externă şi cea pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, lucrurile s-au desfăşurat în acelaşi stil comunist, iar miniştrii s-au prezentat la fel de nepregătiţi. Domnul Teodor-Viorel Meleşcanu, ministru propus pentru Politică Externă, ne povestea cu patos că înfiinţarea Biroului de legătură al NATO la Chişinău este unul dintre obiectivele prioritare ale acestui Guvern. Domnul ministru habar nu avea că acordul pentru deschiderea biroului NATO la Chișinău fusese deja semnat la 29 noiembrie.
Cât despre doamna Păstârnac, ministru propus pentru românii de pretutindeni, aceasta nici măcar nu s-a obosit să încropească răspunsuri la cele 28 de întrebări primite. A fost peste puterea domniei sale şi, evident, peste cele 30 de minute.
Ce se întâmplă astăzi în Parlament este circ, sfidare a românilor, bătaie de joc.