Eugen Tomac: Împreună aducem Basarabia acasă!

Eugen Tomac, presedinte executiv PMP
Eugen Tomac, presedinte executiv PMP

„Marșul pentru Basarabia nu este la prima ediție. Acțiunea 2012 il organizează in Bucuresti de câțiva ani deja.

In același spirit, in urma cu patru ani, tinerii unionisti din România și R. Moldova i-au invitat pe candidații pentru Parlamentul României sa semneze un pact pentru Basarabia, care cuprindea câteva obiective ce țin de apropierea celor doua maluri ale Prutului. 80% dintre candidați au semnat acel pact simbolic, pentru ca erau în campanie, pentru ca apoi, cand au devenit parlamentari, sa uite si sa-l ignore cu desăvârșire. Ca dovada, legea privind reducerea taxelor consulare în procesul de redobândire a cetățeniei române a fost respinsă in Parlament.

Liderii tinerilor unionisti ne-au informat acum o săptămână ca vor organiza o manifestație publică la București, cu scopul de a le cere partidelor politice sa-si asume în programele lor de guvernare o agenda pro Unire, pentru ca în 2018 vom marca 100 de ani de la reîntregirea României.
Ce a facut ieri Jandarmeria, bruscand niște oameni pentru ca promovau un mesaj atât de important, arata cat de nepregatita este administrația românească sa gestioneze crize mici, care pot provoca multa dezamăgire și indignare.

Guvernul nu poate ignora incidentul și trebuie sa dea un semnal clar pentru a clarifica situația. În caz contrar, revenim la discursul lui Iliescu, prin care nu ne pronunțăm pe tema Basarabiei pentru ca se supăra Moscova sau influentam alegerile de la Chișinău, care oricum sunt, din neferice, compromise.
Iar lozincile precum ca tinerii unioniști ar fi manipulați politic nu au niciun fundament. Nimeni nu oprește partidele politice sa aibă o poziție corecta față de propriul popor in ceea ce privește unirea celor doua state românești.”