Eugen Tomac, întrevedere cu o delegație reprezentativă a comunității românești din Serbia

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară, a avut miercuri, la sediul PMP, împreună cu preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, Constantin Codreanu, o întrevedere cu o delegație reprezentativă a comunității românești din Serbia.

În cadrul întrevederii, membrii delegaţiei, Predrag Balașevici, președintele Partidului Neamul Românesc din Serbia, Dușan Pârvulovici, directorul Agenției de Presă TimocPres și Zavișa Jurj, președinte al Asociației “Ariadnae Filum” din Valea Timocului au adus în discuție dificultățile cu care se confruntă românii din Valea Timocului în încercarea continuă de a-și păstra identitatea.

„Din păcate, problemele pe care românii din Valea Timocului le înfruntă de ani de zile sunt la fel de actuale, iar lupta pentru păstrarea identității naționale este la fel de dificilă. Având în vedere faptul că protocolul bilateral privind protecția minorităților dintre România și Serbia este adesea încălcat, am reiterat nevoia unei implicări mai active a statului român în protejarea identității și culturii românești în Valea Timocului. Înființarea unei filiale ICR la Belgrad este, în acest sens, esențială”, a subliniat președintele executiv al PMP după întrevedere.

De asemenea, Eugen Tomac a anunțat că Partidul Mișcarea Populară va colabora cu Partidul Neamul Românesc din Serbia pe subiecte de interes comun ce țin de apărarea drepturilor românilor din statul vecin.

 

Lasă un comentariu