Eugen Tomac: PMP rămâne în Opoziţie totală faţă de PSD

img_4476Potrivit președintelui executiv al PMP, Eugen Tomac, PMP rămâne în Opoziţie totală faţă de PSD atât în audierile din comisii, cât şi în plenul reunit la învestirea Guvernului, unde va vota împotrivă.
„E o demonstraţie cât se poate de clară că dl Dragnea îşi doreşte oameni slabi în actualul Executiv. Este revoltător faptul că în fruntea diplomaţiei române revine un diplomat format în şcoala ceauşistă. Dl Meleşcanu este din 1966 diplomat în Ministerul de Externe al României. Totuşi, România a trecut nişte etape, domnia sa putea rămâne un senator activ aici, în Parlament, nicidecum în fruntea diplomaţiei. Este un semnal foarte prost.
Cred că PSD îl sfidează pe preşedintele Iohannis prin propunerea dnei Sevil Shhaideh pentru Ministerul Dezvoltării şi în calitate de vicepremier, atât timp cât au existat motive temeinice pentru a o refuza pentru portofoliul de premier, mai potrivit era ca domnia sa să nu facă parte din acest Guvern. Lista cu mediocrităţi continuă, dar mă opresc la cele două nominalizări nepotrivite”

„Am solicitat ca cele 171 de pagini pe care le conţine acest program de guvernare, să se amâne programul ordinii de zi propus pentru mâine, să avem timp a studia acest program de guvernare. Altfel e bătaie de joc (…) Cred că este esenţial să avem timp la dispoziţie pentru a analiza fiecare punct din programul de guvernare”, a spus presedintele executiv PMP Eugen Tomac.

Deputatul PMP a precizat că el a dorit ca audierile să înceapă miercuri la prânz, pentru ca programul de guvernare să fie parcurs mai bine de către parlamentari. PNL şi USR au susţinut această poziţie, însă, la vot, majoritatea PSD-ALDE-UDMR a respins propunerea.

„E un atac la adresa democraţiei parlamentare. Nu se poate să faci activitate de parlamentar de calitate pe fugă”,