Eugen Tomac: PMP va contesta la Curtea Constituțională inițiativa legislativă de modificare a Legii privind statutul aleșilor locali

Eugen Tomac: PMP va contesta la Curtea Constituțională inițiativa legislativă de modificare a Legii privind statutul aleșilor locali

Partidul Mișcarea Populară condamnă adoptarea în Senatul României a inițiativei legislative de modificare a Legii privind statutul aleșilor locali și anunță că va ataca la Curtea Constituțională această modificare nedemocratică și anticonstituțională.
Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, după votul din Senat, că adoptarea unei legi care să le asigure mandatul primarilor, consilierilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene chiar și în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică este una abuzivă, inspirată din idiologia totalitară și are o singură țintă – PMP.
„Este limpede că PSD continuă linia politică a partidului stat și a început vânătoarea prin țară. A face o lege exclusiv împotriva unui partid arată cât de disperat este PSD și cum împinge limitele dincolo de orice pentru a racola nu doar parlamentari fără identitate și principii politice, dar și aleși locali care pot fi șantajați. Singurul partid politic care a fuzionat de la alegerile locale din 2016 până în prezent este PMP, care a absorbit UNPR. Prin urmare, considerăm că această lege anticonstituțională este cu dedicație pentru cei care, deși au votat în unanimitate pentru fuziunea cu PMP, astăzi vor să plece la matcă cu tot cu adeziune, lucru pe care nu-l vom accepta. Vom contesta la CCR acest abuz îmbrăcat în lege de o majoritate parlamentară toxică”, a afirmat Eugen Tomac.

.

Senatul a adoptat, miercuri, ca for decizional, o iniţiativă legislativă prin care mandatul primarilor, consilierilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene nu încetează în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică.
Preşedintele de onoare al PMP, senatorul Traian Băsescu a susţinut că proiectul de lege este făcut pentru ca PSD să recupereze consilierii UNPR, deveniţi PMP după fuziune.
“Ar trebui să ne facem că nu ştim pentu ce este această moificare a legii. Este dorinţa PSD-ului de a recupera consilierii UNPR, care au devenit PMP după fuziunea cu PMP-UNPR. Asta e lăcomie. V-aş aduce aminte că aţi mai făcut transferuri gratuite şi prin Ordonanţa 55/2014, care a fost declarată neconstituţională. Ceea ce faceţi azi este pornit de la credinţa dumneavoastră că nu aveţi puterea până nu aveţi şi justiţia şi toată administraţia şi toate cele. Aşa aţi pierdut mandatul în alegerile trecute, aşa îl veţi pierde la alegerile următoare, pentru lăcomia nesfârşită pe care o aveţi. Sigur că vom vota împotriva acestui proiect de lege”, a afirmat Traian Băsescu la tribuna plenului Senatului.

 

Lasă un comentariu