Eugen Tomac: Politicienii maghiari din țara noastră aleg să ne sfideze, testându-ne limitele

Deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al Partidului Mişcarea Populară, critică în termeni duri semnarea de către formaţiunile politice maghiare din România a unei declaraţii comune în vederea armonizării conceptelor de autonomie. Potrivit liderului deputaţilor PMP, acest gest reprezintă o provocare grosolană spre a crea tensiuni inutile în România. Mai ales ca acesta vine exact la începutul unui an aniversar, anul Centenarului Unirii.

„Sunt de-a dreptul revoltat de această atitudine politică provocatoare pe care liderii maghiari au ales să o adopte la începutul anului în care sărbătorim Centenarul Unirii. Consider această abordare total neinspirată şi dăunătoare. Semnalul dat astăzi de partidele maghiare din România este condamnabil şi de nepermis, întrucât alimentează divizarea societăţii. Este de neînțeles cum oameni care au avut şi au funcţii în statul român îşi permit cu atâta imprudență să promoveze subiecte şi acţiuni care în loc să unească, dezbină.”, a declarat deputatul Eugen Tomac.

Preşedintele executiv al PMP a subliniat că România a dat dovadă dintotdeauna de bună înţelegere şi respect faţă de minorităţi. În schimb, „politicienii maghiari din țara noastră aleg să ne sfideze, testându-ne limitele, și așa împinse mult prea mult.

„Credem că este cazul să se oprească aici. De fapt, astfel de abordări radicale și provocatoare sunt o capcană pentru cetățenii români vorbitori de limba maghiară. Acestea creează confuzie, duc la dezbinare și încurajează un discurs extermist care nu își are locul. Este inadmisibil să tolerăm în România anului 2018 astfel de excese ale unor oameni ce deţin demnităţi în statul român”, a conchis Eugen Tomac.